Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar prometa:

'Pitanje povezivanja hrvatskog juga nije pitanje BiH'

hajdas doncic (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.08.2013.
u 21:43

O tome odlučuje Hrvatska u suradnji s partnerima iz EU, rekao je ministar Hajdaš Dončić

- Pitanje povezivanja hrvatskog juga je pitanje Republike Hrvatske kao članice Europske unije, a ne pitanje Bosne i Hercegovine. O tome odlučujemo mi, tj. odlučujemo zajedno u partnerstvu s našim kolegama članicama EU-a, na koji način ćemo najbolje povezati hrvatski teritorij - komentirao je za HRT ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavu ministra prometa BiH Damira Hadžića da se most za Pelješac neće graditi.

Očekuje se kako će Studija izvedivosti o modelima povezivanja juga Hrvatske biti gotova 22. rujna, a Hajdaš Dončić odbacuje navode kako je dovršetak Studije odgođen.

- Rok je rujan i ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture kao korisnik studije će u rujnu dobiti od konzultanata, koji su izabrani zajedno od strane i Hrvatske i Europske komisije, rješenje predizvodljivosti na koji najbolji način povezati hrvatski jug. Kada kažem najbolji način govorimo o načinu gdje Hrvatska može dobiti minimalno 50% besplatnih sredstava. Dakle ne komentiramo do 22. rujna, tako je potpisano, a sve drugo su špekulacije - kaže Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić nije htio komentirati je li točno da je Vlada odustala od ratifikacije Sporazuma o granici s BiH koji su potpisali Izetbegović i Tuđman 1999.

- Za sporazum je uvijek potrebno dvoje. Znamo da je situacija u BiH što se tiče odlučivanja kompleksnija nego bilo gdje drugdje, pričekajmo isto tako i o tome - dodao je.

>>Ministar iz BiH: Gradnja pelješkog mosta neće se dogoditi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije