Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija laburista

Pismo građana Vladi: Pretvorili ste nas u sirotinju i roblje!

lesar
Boris Ščitar/Pixsell
27.01.2011.
u 12:20

Akciju pokreću Hrvatski laburisti, a pismo će moći potpisati svi građani koji se slažu s njegovim sadržajem i na taj način poslati jasnu političku poruku Vladi i premijerki Jadranki Kosor

Na temelju svojih prava zajamčenih Ustavom RH, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka zahtijevam da podnesete ostavku jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo. Tekst je ovo pisma koje će moći potpisati svi građani koji se slažu s njegovim sadržajem i na taj način poslati jasnu političku poruku Vladi i premijerki Jadranki Kosor koja joj je na čelu.

Akciju pokreću Hrvatski laburisti i to od utorka 1. veljače u 25 hrvatskih gradova, a trajat će dva tjedna. Cilj im je, kako objašnjava predsjednik laburista Dragutin Lesar, omogućiti građanima da iskažu svoje mišljenje, a prikupljeni potpisi koje će građani ubacivati u kutije na gradskim trgovima bit će "darovani" Vladi.

Tko želi, potpisano pismo moći će poslati i direktno na adresu Vlade. Pismo mogu potpisati svi koji se s njime slažu i koji vjeruju da je ova Vlada u sedam godina počinila sedam smrtnih grijeha – ohola je, pohlepna, zavidna, lijena, neumjerena, srdita i bludna. A za to, tvrde laburisti, oprosta nema!

I iako se, kaže Lesar, ova akcija ne može usporediti s prikupljanjem potpisa za referendum jer nema tu pravnu težinu, ona je rezultat nezadovoljstva koje je nastalo nakon što je Ustavni sud odlučio da neće biti referenduma o Zakonu o radu – unatoč snažnoj volji više od 700 tisuća birača.

Komentara 159

MM
mad max prečko
14:59 27.01.2011.

Ovaj propali sindikalist je bio i socijalist i narodnjak a sada je laburist. Nitko ga neće pa je odjednom postao građanin. Siroti čovjek bez identiteta. Neka napiše svoju plaću koju dobiva sada i koju je dobivao kao sindikalist pa će Vam svima biti jasno što je Lesar. A što je za građane i radnike napravio u usporedbi s novcem koji je do sada dobio.

Avatar puky
puky
16:08 27.01.2011.

16.00 sati ... opusti forum ... ode \"sirotinja i roblje\" bitange lesara kući sa posla u državnoj službi ili neke od lokalnih jedinica ... žure se na kontejnere i robovlasnicima da se jave ... strava ...

LO
lojtra
15:59 27.01.2011.

Budale se uvijek izruguju (neka im njihovo veselje). Ali snaga je u sirotinje toliko velika i toliko razorna kakvu mnogi nit ne sanjaju. Zapravo, to je jedina snaga \"s pokrićem\" koja može čak i protiv novca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije