Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGLI SPORAZUM

Gotov štrajk: Pirotehničari potpisali kolektivni ugovor

pirotehničari,mirando mrsić,dijana pleština (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
08.07.2013.
u 20:24

Potpisani kolektivni ugovor jednak je kolektivnom ugovoru koji im je istekao krajem prošle godine, ali nosi nove, uvećane iznose za plaće

Pirotehničari prekidaju štrajk - večeras su s poslodavcima postigli sporazum a odmah i potpisali kolektivni ugovor, zbog kojeg su i stupili u štrajk prije trinaest dana.

- S poslodavcima iz 27 tvrtki za razminiranje, koje su članice Hrvatske udruge poslodavaca, nakon skoro dvotjednog štrajka, potpisali smo sporazum po kojem ćemo imati zajedničku inicijativu za povećanje sredstava za razminiranje, za upotrebu plavog dizela, a zahtijevat ćemo zajedno i proširenje kolektivnog ugovora, da on bude obvezujući za sve tvrtke za razminiranje, i one koje nisu članice HUP-a - izjavio je Mario Iveković, čelnik Novog sindikata. Od ukupno 32 tvrtke, 27 su članice HUP-a, pa bi ovaj ugovor postao granski.

Potpisani kolektivni ugovor jednak je kolektivnom ugovoru koji im je istekao krajem prošle godine, ali nosi nove, uvećane iznose za plaće. Tako će im osnovna plaća do kraja godine iznositi 4000 kuna bruto za vrijeme kad ne rade, dok će se za svaki radni dan proveden u minskom polju plaćati na način da maksimalni bruto iznos doseže 13.000 kuna. Od 1. siječnja 2014. godine iznos maksimalne burto plaće povećat će se na 13.300 i na njega bi se obračunavao dodatak na radni staž, što bi značilo da će bruto iznos ići i do 14.000 kuna.

>> "Sokolovi" daju potporu pirotehničarima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije