Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMINIRANJE

Pirotehničari 'Mungosa' na Papuku otkrili i uništili mine i eksploziv

mine
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
12.11.2011.
u 10:40

Vlado Čorak iz HCR-a upozorava posjetitelje Papuka da izbjegavaju obilježene sumjive šume

VOĆIN  - Pirotehničari specijalizirane tvrtke 'Mungos razminiranje' jučer su Hrvatskom centru za razminiranje predali površinu veću od 200 tisuća kvadratnih metra koju su pretražili i razminirali na predjelu Sekulinačke planine, u samom srcu Parka prirode Papuk.  U posljednjih nekoliko godina na Papuku su pirotehničari uklonili najveći dio minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata, ali i ovo posljednje 'čišćenje' pokazuje da su na Papuku moguća opasna iznenađenja iz Domovinskog rata.

 – Pirotehničari su, u plastičnim vrećama, prekrivenih sa slojem petnaestak centimetara zemlje, pronašli i uništili: 2 protupješačke mine PROM 1, 6 komada mina MRUT, 20 komada ručnih bombi M52, 13 komada ručnih bombi M75,  269 komada streljiva kalibra 7,62 ,  8 'zolja' i više komada različitih upaljača, kaže Vlado Čorak, pirotehnički nadzornik Hrvatskog centra za razminiranje pozivajući građane da se klone sumnjihvih površina koje su obilježene kao opasne od minsko-ekplozivnih sredstava.

 

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kukuriku
13:31 12.11.2011.

\"civili\".........

OB
-obrisani-
21:15 12.11.2011.

to su si srpski civili spremili u slučaju da Hrvatska ostane pri tužbi za genocid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije