Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više napreduju

Piratska stranka postala druga najjača politička opcija na Islandu

island
Foto: Reuters/PIXSELL
16.03.2015.
u 08:13

Da su danas izbori, Piratska stranka u Islandu osvojila bi 22 posto glasova što znači da bi u islandskom parlamentu dobili 14 od 63 zastupničkih mjesta

Da su danas izbori, Piratska stranka u Islandu osvojila bi 22 posto glasova što znači da bi u islandskom parlamentu dobili 14 od 63 zastupničkih mjesta. Piratska stranka osnovana je kako bi promovirala autorska prava, a sada je postala druga najjača stranka na Islandu, piše RT.

Istraživanje su provele islandske najveće novine Fréttablaðið, a prema kojem su građani pokazali veliko zanimanje za osobnu privatnost i slobodu informacija, baš ono za što se zalaže tamošnja Piratska stranka.

Piratska stranka na prošlim je izborima 2013. godine osvojila tri  mjesta u parlamentu dok bi sada osvojila čak 11 više.

>> Piratska stranka ušla i u parlament njemačke pokrajine Saarland

Ključne riječi

Komentara 1

DI
dimnajac
12:14 16.03.2015.

Pa i jesu pirati. Njihove banke opljačkale su britanske umirovljenike i sada ne žele u EU da ne bi morali vratiti taj novac. Super shema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije