Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Pilot i kopilot živi izgorjeli u olupini zrakoplova kod Vrbovca

avion (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/7
16.06.2011.
u 21:25

Letjelica je u potpunosti izgorjela, a pilot i kopilot su u njoj ostali zarobljeni te su poginuli

Dvojica članova aerokluba Dubrava poginula su oko 20.20 sati kada im se avion vlastite izrade srušio oko 200 metara od uzletne piste na sportskom aerodromu Zvekovac kod Dubrave Vrbovečke.

Očevidac ozlijeđen

Prilikom pada letjelica je eksplodirala, a detonacija je odbacila muškarca koji je vidio kako avion pada te je pohitao pomoći muškarcima. Letjelica je u potpunosti izgorjela, a pilot i kopilot su u njoj ostali zarobljeni te su poginuli. Aerodrom Zvekovac u vlasništvu je aerokluba Dubrava, a obojica poginulih bili su članovi toga kluba.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako se ultralaki avion srušio i eksplodirao te kako je bila riječ o probnom letu letjelice u kojoj su se nalazile dvije osobe koje su na mjestu poginule. Na livadi na kojoj se srušila letjelica navečer se osjetio jaki miris paljevine. Na mjesto nesreće kod Vrbovca upućene su sve dežurne službe.

U letjelici bilo goriva

- Prema izjavama očevica, avion se odjednom obrušio prema polju. Kada je letjelica pala, oba muškarca bila su živa i vezana sigurnosnim pojasevima. Josip Sadecki išao im je pomoći, ali je aviončić eksplodirao te je i on ozlijeđen - rekao je istražni sudac Mirko Klinžić koji je vodio očevid na polju kod Vrbovca.

Uzrok nesreće i dalje je nepoznat, ali se pretpostavlja da je u avionu bilo dovoljno goriva jer je eksplodirao poslije pada. Na mjesto tragedije došla su dvoja vatrogasna kola. Dolazak inspektora za zrakoplovne nesreće očekuje se danas ujutro.

Komentara 18

OB
-obrisani-
21:51 16.06.2011.

Kad imaš previše love : Visoko letiš- nisko padaš

PO
posluzitelj
21:52 16.06.2011.

iz dana u dan sve vise i vise \"arhivskih fotografija\".....tesko je zamisli neki text u vecernjaku 80-ih godina sa arhivskom fotografijom ( kada se trebalo h***** s negativima) ....a danas sa digitalcima i mobitelima...niste u stanju doci do \"live\" fotke ??!!

Avatar kobra11
kobra11
10:39 17.06.2011.

Zao me ljudi koji su poginuli. Nadam se da to nije bio prototip novog lovca HRV tipa kamikaza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije