Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašne posljedice nevremena

Pijavica krov jedne kuće bacila na drugu u kojoj je bilo malo dijete: 'Još je u šoku'

Razbacani dijelovi krova i crijepovi koje je podigao vjetar koji je pogodio Čazmu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.10.2023.
u 19:56

U oluji koja je jutros pogodila sjever Hrvatske najgore su prošla mjesta u Zagorju

Dijelove Hrvatske danas je poharalo jako nevrijeme. Tuča veličine trešnje snimljena je u Bjelovaru. Tuča je i ujutro padala u Zaboku i okolnim mjestima u Zagorju, dok je na Jadranu, kod Rijeke, palo više od 63 mm kiše. 

Kiša i grmljavina zabilježeni su i u Zagrebu gdje se nebo u kratkom roku zacrnilo, a u Bjelovaru je uz tuču puhao i jak vjetar. Oko 17 sati Međimurje je zahvatilo novo nevrijeme s tučom. 

Video: Nevrijeme u Bjelovaru

U oluji koja je jutros pogodila sjever Hrvatske najgore su prošla mjesta u Zagorju. Olujni udari vjetra nosili su krovove, uništeno je i nekoliko plastenika... Nevrijeme je posebno pogodilo područje Gornje Stubice. Tamo je se u jednom trenutku tijekom prijepodneva stvorila pijavica koja je doslovno prešla preko nekoliko kuća. Dizala je crijepove, čak čitave krovove. Kako piše Danas.hr najdramatičnije je bilo kad je krov jedne kuće odbacila na drugu kuću u kojoj je u tom trenutku bilo dvogodišnje dijete.

VEZANI ČLANCI: 

Dijete se inače često igra ispred kuće i prava je sreća da je u trenutku naleta pijavice bilo u kući. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog nevremena.

GALERIJA Dijelovi Rijeke pod vodom

Razbacani dijelovi krova i crijepovi koje je podigao vjetar koji je pogodio Čazmu Razbacani dijelovi krova i crijepovi koje je podigao vjetar koji je pogodio Čazmu
1/13

Kći i unuk Jerka Sačera iz Gornje Stubice bili su u kući. "Prepala se jako, još uvijek je u šoku, i mali. Samo je išao 'bum bum'. Sva sreća da nije bio vani ili bilo tko drugi, da nije nitko stradao", kazao je je za Danas.hr. 

Olujni vjetar uništio 30-ak krovova obiteljskih kuća u Zagorju

Olujni vjetar koji je u utorak zahvatio dijelove Hrvatskog zagorja oštetio je krovove tridesetak kuća većinom na području Gornje Stubice i okolnih naselja te na području Općine Marija Bistrica i u manjoj mjeri u gradu Donja Stubica. Kako se doznaje u Centru 112 Krapinsko-zagorske županije, olujni vjetar oštetio je krovove tridesetak kuća dok je kod sedam njih krovište u potpunosti bilo raskriveno. Upravo te kuće prve su sanirane kako kiša, koja je padala tijekom dana, ne bi napravila veće štete na kućama.

Pripadnici lokalnih DVD-ova još uvijek su na terenu, a sve kuće odnosno krovišta su privremeno sanirana. U naletu olujnog vjetra prema zasada dostupnim informacijama nije bilo ozlijeđenih osoba.

Vjetar, odnosno padanje stabala i granja na električne vodove uzrokovalo je privremeni prekid u opskrbi električnom energijom na tom području. No, do večernjih sati svi kvarovi su uklonjeni. Koliku je štetu uzrokovao olujni vjetar znat će se u narednim danima.

Video: Tuča veličine trešnje u Bjelovaru

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Marko
Marko
20:49 31.10.2023.

I koga sad optužiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije