Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križevci

Picig: HSS ne drži do svog slogana jer ‘udara’ po vjeri i poljoprivredi

Branko Hrg
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
27.05.2014.
u 10:45

Proračun će se danas na Gradskom vijeću smanjiti sa 83,6 na 78,1 milijun kuna. Oporba je protiv

U Križevcima će se danas održati još jedna “vruća” sjednica Gradskog vijeća.

Dižu kratkoročni kredit

Ovaj put glavne točke bit će rebalans proračuna i podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 7,9 milijuna kuna. Prvotno doneseni proračun bio je 83,6 milijuna kuna, a rebalansom se on smanjuje na 78,1 milijun kuna. U obrazloženju prijedloga, koji će vijećnicima danas uputiti križevački gradonačelnik Branko Hrg (HSS), stoji da je rebalans uvjetovan događajima koji u vrijeme pripreme i donošenja proračuna nisu bili poznati. Kao glavni je istaknut završni obračun proračuna za 2013. godinu kojim je utvrđeno da je u prošli godinama napravljen manjak od 10,6 milijuna kuna i to sada valja sanirati, među ostalim i smanjenjem plaća zaposlenima. Vijećnicima je u materijalima za sjednicu obrazloženo da je minus nastao jer nisu realizirane planirane prodaje poslovnih prostora i građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada. Osim toga, Grad iz vlastitih sredstava pretfinancira EU projekte, a povrat se realizira za šest do osam mjeseci po završetku kvartalnih izvještajnih razdoblja.

Morat će se sudjelovati i u projektu biciklističkih staza u okviru IPA programa, koji je iznenađujuće prije nekoliko mjeseci odobren, a da bi ga Europska unija sufinancirala s 85 posto mora biti u proračunu. U gradskoj upravi, s druge strane, odustalo se od podizanja dugoročnog kredita u iznosu od 9,9 milijuna kuna, koji je bio namijenjen za komunalnu i prometnu infrastrukturu te zaštitu okoliša. Kratkoročno zaduženje, pak, izabrano je kako bi se sačuvala likvidnost Grada.

Tijesna većina HSS-a

Dopredsjednica Gradskog vijeća Nada Šegrt (SDP) rekla je da njihov klub s HNS-om i HSU-om neće podržati rebalans, a isto misle napraviti i dvojica nezavisnih vijećnika, te A-HSS-ovac. Kako god odlučio laburist, HSS i HDZ s HSLS-ovcom imaju tijesnu, ali većinu.

- Bit ćemo protiv jer HSS ima slogan ‘vjera u Boga i seljačka sloga, a najprije dira u vjerske programe i poljoprivredu - kaže nezavisni vijećnik Željko Picig.

Komentara 1

YO
yocko
21:13 27.05.2014.

Ovaj kredit neka digne Hrg i neka ga otplati iz svog đepa,jer je iz te razlike što fali vračao svoje i bratove dugove,Masnecu kumu je od te sume vratio dug to se i vidi u sudu jer su radi dugova i sudski spor vodili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije