Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pićanci se Josipoviću žalili na Rockwool

josipović
Patrik Macek/arhivska fotografija
11.02.2010.
u 20:19

Aktivisti Naše zemlje uručili su Josipoviću materijale vezane uz rad tvornice, CD-ove i fotoalbume na kojima se vidi zagađen okoliš kada je tvornica u pogonu.

Za posjeta Istri, Ivo Josipović posjetio je i Općinu Pićan, koja ga je sa čak 93 posto glasova podržala na predsjedničkim izborima. Pićanci su Josipovića dočekali tihim prosvjedom, noseći poruke na kojima je pisalo “Pićanci sele na Brijune“, “Da li Rockwoolov dim skriva korupciju?“, “Pravda je slijepa, ne vidi dim“. 

- Očekivali smo njegov dolazak, a građani su porukama željeli još jednom podsjetiti predsjednika na probleme zagađenog okoliša zbog rada tvornice kamene vune. Ivo Josipović je obećao pomoć nakon što razmotri cijeli slučaj oko rada tvornce, kazao nam je načelnik općine Pićan Ivan Franković.

Aktivisti Naše zemlje uručili su Josipoviću materijale vezane uz rad tvornice, CD-ove i fotoalbume na kojima se vidi zagađen okoliš kada je tvornica u pogonu. Aktivisti iz Pićna danas su u Puli na konferenciji za novinare objavili i kako je podignut optužni prijedlog protiv pet građana zbog prosvjeda i remećenja javnog reda i mira potkraj prošle godine na spontanom okupljanju građana protiv  tvornice Rockwool.

Ključne riječi

Komentara 4

CA
Capolo
20:44 11.02.2010.

Ovo je jako zanimljivo, da vidimo što će Josipović u ovom slučaju poduzeti tj. koje su mu ovlasti za ovo, usta su mu bila puna obećanja na izborima, a sad da vidimo kako ta obećanja prevodi u praksu!

AB
abendblatt
20:25 11.02.2010.

Josipovicu, udovolji zelji Picana, smjeni Kajina i Jakovcica,.

DU
Deleted user
21:04 11.02.2010.

Zašto taj isti Rockwool ne bi dobio dozvolu rada u svojoj vlastitoj državi? Onda traže treće zemlje da truju ljude u tim trečim zemljama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije