Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pevec transporti

Pevecova vozila prodavana po upola nižoj cijeni od tržišne

tanasija marković
Damir Špehar/PIXSELL
20.07.2010.
u 12:29

Najbitnije je namiriti potraživanja 188 radnika koja iznose oko devet milijuna kuna. Vjerujem da će ona biti podmirena u 90-postotnom iznosu – kaže Tanasija Marković, stečajni upravitelj.

BJELOVAR – Za 38 preostalih vozila tvrtke Pevec transporti u stečaju na Trgovačkom sudu u Bjelovaru na drugoj javnoj dražbi konkuriralo je sedam kupaca. Vozila su prodavana po 50 posto nižoj cijeni od tržišne, a prodano je sedam vozila ukupne vrijednosti oko 800.000 kuna, među kojima je najviša prodajna cijena od 210.000 kuna postignuta za jedan tegljač.

– S obzirom na prvu javnu dražbu, kada je prodan tek jedan kamion vrijedan 240.000 kuna, zadovoljan sam ovom dražbom, i odmah za kraj kolovoza ili početak rujna mogu najaviti sljedeću za preostalo 31 vozilo. Najbitnije je namiriti potraživanja 188 radnika koja iznose oko devet milijuna kuna. Vjerujem da će ona biti podmirena u 90-postotnom iznosu – istaknuo je Tanasija Marković, stečajni upravitelj tvrtke Pevec transporti.

T. Marković je suočen i s ogorčenošću predstavnika Sindikata hrvatskog vozača, koji ga terete za sumnjiv način vođenja stečaja, odnosno zalaganje za likvidaciju Pevec transporta.

– Sindikati bi se trebali baviti sindikalnom politikom, a ne “biznisom”. Ako baš žele i ako misle da je to moguće, neka oni osnuju tvrtku i nastave poslovati dalje – uzvraća T. Marković. Dodaje kako je nemoguće sačuvati tvrtku od likvidacije jer je ukupna potraživanja od otvaranja stečajnog postupka od 365 milijuna kuna nemoguće namiriti sa 39 preostalih vozila u vlasništvu posrnule tvrtke Pevec transporti. Naime, velika većina voznog parka od petstotinjak vozila završila je u rukama banaka odnosno leasing kuća.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Crozona forum
Crozona forum
14:44 20.07.2010.

To se zove javna dražba, nije mi jasno što se bune sada, postoji licitacija i to je to. Ovaj put je sve jasno i transparentno.

Avatar cros
cros
16:24 20.07.2010.

To sto je cijena upola niza, to je posve normalno svugdje gdje se nesto rasprodaje zbog bankrota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije