Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuže državu

Peveci: Nemamo ušteđevine ni posao, živimo na teret roditelja

višnja pevec, zdravko pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
11.04.2012.
u 15:50

U nezakonitom stečaju ostali bez 500 milijuna vlastitih kuna!? Kako tvrdi njihov odvjetnički tim, stečajni postupak nezakonito je otvoren, a potom i nezakonito vođen

– Nismo zaposleni, nemamo ušteđevine i živimo na teret roditelja, a jedini su nam prihod naknade od po 1100 kuna koje primamo od Zavoda za zapošljavanje – kazali su Zdravko i Višnja Pevec obrazlažući zahtjev za oslobađanje od sudskih pristojbi u danas započetom parničnom postupku u kojem tuže državu.

Smatraju je odgovornom za milijunsku štetu koju su pretrpjeli nakon što su ostali bez poslovnog carstva koje su sami stvorili.

Podsjetimo, bivši vlasnici nekad najvećeg domaćeg trgovačkog lanca u veljači ove godine podigli su tužbu protiv RH podnoseći odštetni zahtjev od 502 milijuna kuna.

Nenad Dijanić, jedan od dvoje odvjetnika, obrazložio je osnovu za tužbu:

 – Otvaranjem stečaja, koji je po nama nezakonito otvoren i potom nezakonito provođen, obezvrijeđena je imovina koja je pripadala Pevec grupi i to za enormne iznose. Na taj način izgubljena je vrijednost koja je pripadala vlasnicima Zdravku i Višnji Pevec – kazao je Dijanić, upitan o stečaju, napominjući da su samo po osnovi zadržane dobiti ostali bez oko 300 milijuna kuna. – Prema našim saznanjima samo imovina dobavljača obezvrijeđena je za 53 posto i zato tražimo reviziju bilance prije stečaja, na početku stečaja i godinu dana nakon poslovanja u stečaju – istaknuo je Zdravko Pevec tvrdeći da je u tom razdoblju dva puta smanjivana kompletna vrijednost imovine tvrtke.

– Prema našem izračunu, koji se temelji na stručnim konzultacijama, konačna šteta iznosi minimalno dvije milijarde kuna – kazala je odvjetnica Silvana Smodlaka-Vraneković dodajući kako vjeruje da bi vještačenja mogla pokazati čak i veći iznos.

– Da je stečaj proveden zakonito i da nije bilo zlouporaba, zbog čega je podnesena i kaznena prijava, uvjereni smo da bi finale stečajnog postupka pokazao razliku iz koje bi se vlasnici mogli namiriti na ime zadržane dobiti i temeljnoga kapitala koji su njihova osobna imovina – pojasnila je. Za sljedeće ročište zatraženo je da se pribave spisi iz stečajnih postupaka kao i odluke i rješenja Ministarstva financija i Porezne uprave. Suđenje je prekinuto, a nova rasprava bit će naknadno zakazana.

Komentara 57

BU
budisvoj
16:20 11.04.2012.

Predlažem humanitarni koncert za Pevčove....

OB
-obrisani-
16:22 11.04.2012.

sve dok višnja im aza frizuru nije kriza..kad joj ugledamo sjede koje je dobila u zatvoru onda znamo da je situacija alarmantna! AJDE MENE OSLOBODITE OD KREDITA DA GA NE MORAM VRATIT! imam samo jos 15somova za uplatit..

Avatar Tiran
Tiran
18:24 11.04.2012.

Naravno, na komentarima hrpa osoba koji likuju a ne znaju ni 10 posto što se zapravo dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije