Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 300 dobavljača organiziralo se u inicijativni odbor kako bi spasilo posrnulu tvrtku

Pevec izgubio kredibilitet, dobavljači sami traže izlaz kako da se svi spase

pevec
Goran Stanzl
10.11.2009.
u 18:06

To što dobavljači sami traže najprihvatljivija rješenja kako bi se namirili u ovome je trenutku i najpametniji potez.

Bossiz, Mark2, Limex i partneri, ComTrade, Podravka, Tekstilpromet i CROIT čine inicijativni odbor više od 300 Pevecovih dobavljača, sve uvjerenijih kako će, ne uzmu li stvari u svoje ruke i hitno ne iznađu rješenja, Pevec grupa neizbježno u stečaj. Tada, kad se namire banke i država, za 1600 dobavljača, o kojima ovisi 20.000 radnih mjesta, vjerojatno neće ostati baš ništa.

– Mnogo je kvalitetnih ideja, sve su mogućnosti još otvorene, pa i ona da dobavljači postanu dioničari tvrtke ili pak da osnuju svog Peveca u kojemu će biti vjerovnici za svoja stara potraživanja – kazao je danas Ivan Pobi, direktor prodaje Limexa, ističući kako se još traži rješenje u kojemu će svi oštećeni s jedne te Pevec i KPMG s druge strane biti zadovoljni.

To što dobavljači sami traže najprihvatljivija rješenja kako bi se namirili u ovome je trenutku i najpametniji potez. Prijedlozi koji dolaze od Pevec grupe dosad su bili toliko proturječni i nejasni, pa će vjerodostojnost najnovijim potezima da se spasi najbolje dati oni sami.

Da je na početku godine, kada se već uveliko nagađalo da je u teškoćama, Zdravko Pevec počeo tražiti izlaz umjesto to prikrivati, police u Pevecu danas bi bile opet pune. Ovako pet poslije dvanaest još se traži strategija, a izgledno je i da dobavljači zatraže Pevecovo izuzeće iz NO-a tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 4

CE
cericzel
09:10 11.11.2009.

Sve će to Višnja vratiti, slavuj naš maleni... http://www.youtube.com/watch?v=8M8s_lfRCNM&feature=related

DA
daviddunja
16:03 12.11.2009.

place za deveti mjesec još nema ,sramota da pevci u svojoj jazbini \"hotelu Picok\" slažu veselice ,prežderavaju se i napijavaju kao da nista nije,pa dajte nam placu SRAMOTA .

RO
romictea
19:10 10.11.2009.

E moj Pevec kad nisi ljubitelj HDZ mafije kao Todoric koji je vise duzan od tebe ali mu drzava daje poklone. Prvo mu je Tudjman za tri buketa cvijecva prodao Kozum, pa je dodavano pomalo. Zadnji puta su mu za 1 Kunu dali Pik -ove ppod uvijetom da u njih investira onda su mu dali bespovratna sredstva koja je on kao investirao, sada mu dodaju VUPIK i opet je korupcija u igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije