Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pevec: Bankari neće prihvatiti virtualne dionice, ovrhe su krenule

pevec
Mišo Lišanin
16.11.2009.
u 17:33

Podravska banka prva je pokrenula ovrhu nad Pevecom. Uzimanjem Pevecova hotela Picok podmirili su svoja potraživanja.

Podravska banka prva je pokrenula ovrhu nad Pevecom. Kako nam je potvrdio predsjednik uprave banke Julio Kuruc, uzimanjem Pevecova hotela Picok podmirili su svoja potraživanja.

No, kako im turistička branša nije temeljni biznis, hotel će prodati, ali neće se zatvarati i zaposlenici se ne moraju brinuti za radna mjesta. Ostale banke vjerovnici, među kojima su najveće Raiffeisen i Hypo, za sada, kako doznajemo, neće u ovrhu, no neće ni prihvatiti zamjenu potraživanja za virtualne dionice.

Naime, sve su dobro osigurane hipotekom pa stoga u svakom trenutku mogu pokrenuti ovrhu. Pevec je, inače, sa svojim dobavljačima, koji nisu osigurani, uspio dogovoriti zamjenu potraživanja za vlasničke udjele.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
daviddunja
22:50 16.11.2009.

Super konačno je jedna banka imala MUDA ,svaka čast sve dolazi na naplatu TIRANI

OB
-obrisani-
09:39 17.11.2009.

16.11.2009. u 22:50h daviddunja je napisao/la: Super konačno je jedna banka imala MUDA... Bok, koliko se sjecam citao sam da nisi dobio/la placu jos za 9. mjesec znaci vjerujem da si zaposlen/a kod Peveca. To je teska svinjarija, u Hrvatskojj nazalost ocigledno svakodnevnica. Ne znam kakvi su u HR zakoni, ovdje u Svicarskoj kad neka tvrtka ide u stecaj potrazivanja zaposlenika (place, penzioni fond itd itd) ulazi u prvi krug podmirivanja/potrazivanja, znaci i prije potrazivanja kreditora ili liferanata, liferanti su \"zadnja rupa na svirali\". Nadam se da ces dobiti ono sto te sljeduje (i svi ostali zaposlenici) a da ce se od Peveca formirat nesto konkurentno i profitabilno, pozdrav.

TH
TheDK
12:59 17.11.2009.

Sada kada su ovrhe krenule nema teorije da mi koji radimo u Pevecu dobijemo plaću za 9 mjesec, a da ne pričamo za 10 mjesec..... Tako da smo prepušteni sami sebi, jer od ovolikog navlačenja, vjerovnici - banke - Pevec, nema apsolutno ništa!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije