Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI

Petstotinjak radnika KIO-a i Gaj FM-a od vlade traži 40 mil. kuna

otpremnine
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
26.10.2011.
u 10:38

Orahovčani s prosvjedom kreću u subotu u središtu grada, Slatinčani najavljuju izlazak na ulice 2. studenoga

ORAHOVICA, SLATINA  – Više od 500 radnika koji su u orahovičkoj tvrtki KIO Keramika u stečaju i slatinskoj prezaduženoj tvrtki Gaj FM ostali bez posla, slijedit će primjer radnika Đakovštine koji su prosvjedom uspjeli doći do svojih potraživanja za neisplaćene plaće, naknade i otpremnine. Orahovčani prosvjed počinju u subotu, a slatinski radnici prijete da će na ulicu izaći 2. studenoga. 

– Drago nam je da će radnici Đakovištine dobiti svoj novac, pa nas to ohrabruje u očekivanju da i mi dobijemo 20-ak milijuna kuna neisplaćenih potraživanja – kaže Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike ističući paradoks što je država u propaloj KIO Keramici vjerovnik s više od 350 milijuna kuna. U Slatini radnici također potražuju oko 20 milijuna kuna. U Orahovici i Slatini očekuju da će Vlada RH postupiti po zakonu te im, kao i u slučaju Đakovištine, isplatiti milijune koje su zaradili, a traže i pomoć u opstanku tvornica i radnih mjesta. Ne bude li tako, slijede prosvjedi do ispunjenja opravdanih zahtjeva.

Ključne riječi

Komentara 8

BO
bobostar
11:17 26.10.2011.

Imaju ljudi praf... Jaca je zavrtila vrtuljak; samo zaboravila je valjda (a ima i dobre ministre) da Đakovštvina nije jedini slučaj u HRV. Jel će biti sada novaca ua KIO i Gaj FM, jel\' će sutra biti novaca za neki drugi \"KIO\"...

UD
udrimuski
11:35 26.10.2011.

zelim vam sve najbolje i da izganjate svoju lovu. Samo ovom prilikom nemojte primati nikakve političare oko sebe koji nemogu ništa napraviti i koji dolaze skupljati poene, napravite logor kao ovi u đakovu i pozovite sve radnike koji rade sada u modusu neka dođu i neka svi zajedno nastupe, tko ne dođe nije niti zaslužio svoje... postoje pojedinci koji puno pričaju a kad treba nešto napraviti zavuku se u kut, nemojte biti takvi, pokažite zube sad il nikad.

BA
babanko
11:12 26.10.2011.

Nema frke dragi radnici..samo na ulicu i sto vise buke ! uskoro stiže Jaca i donosi vam vaše novce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije