Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST UZ PLENKOVIĆA

Petrov: Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali od Ine nećemo odustati

petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.12.2016.
u 19:05

- Za nas arbitraža nije bila upitna obzirom na način koji su bila prodana upravljačka prava. Na žalost, sud je presudio kako je presudio, rekao je Petrov

Hrvatska je odlučila otkupiti dionice Ine od Mola nakon što je propala arbitraža u Genevi. Odluku Vlade podržava i glavni HDZ-ov partner Most, kao i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Večeras je i Božo Petrov komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je najavio da će Hrvatska ipak ići u otkupljivanje cijelog Molovog paketa Ininih dionica.

- Iznenadila me je odluka arbitraže, rezultat nije povoljan za Hrvatsku, ali od Ine nećemo odustati. Svima je poznato koliko je Most bio za to da se Ina zaštiti kao nacionalni interes. Zajednički smo se s HDZ-om dogovorili za iduće planove. U potpunosti podržavamo plan Vlade da se kreće u preuzimanje dionica Ine. Za nas arbitraža nije bila upitna obzirom na način koji su bila prodana upravljačka prava. Na žalost, sud je presudio kako je presudio. Pitanje na temelju kakvih dokaza se mogla donijeti takva odluka. Naše je okrenuti se prema budućnosti i zaštiti Inu, izjavio je Božo Petrov. 

Otkrio je i da koalicijski partneri redovito razgovaraju o Ini, i da su i ovaj rasplet imali u jednom od planova i držali kao otvorenom mogućnosti.

- Naravno, sve ovisi o tome kako se situacija razvija. Nije ova odluka donešena u 10 sekundi. Danas smo samo potvrdili da je to najbolji mogući smjer koji Hrvatska može uzeti u ovom trenutku. Ono što je sada bitno je da pripremimo radnu skupinu i sve aktivnosti za smjer koji je predsjednik Vlade i najavio. 

No, Vlada RH zasad nije otkrila na koji način će otkupiti dionice, a to je ono što je sada najveća nepoznanica. Ni, Petrov nije ponudio naznake za taj odgovor:

- Kako će Hrvatska otkupiti 49 posto dionica Ine? Sve ćete o tome doznati na vrijeme, lakonski je zaključio Petrov.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar majmunranko
majmunranko
19:18 24.12.2016.

Da smo odustali od arbitraže na vrijeme kako je predlagao Karamarko, MOL-ov udio u INA-i bi bio bar 50% jeftiniji, a ne bi imali ni troškove arbitraže od bar desetaka milijuna dolara. Sad je jasno tko je cijelo vrijeme bio MOL-ov igrač i tko je cijelo vrijeme bio korumpiran i radio za MOL. Šifra: Metković, Ibler, Dalia.

Avatar majmunranko
majmunranko
19:22 24.12.2016.

Evo što je Božo govorio prije 6 mjeseci: "...dok je Božo Petrov, potpredsjednik Vlade navodio da prema njegovim informacijama stojimo dobro u toj arbitraži i da je ne treba prekidati."...U Japanu bi političar zbog nečeg ovakvog počinio ritualni herakiri.

DU
Deleted user
19:44 24.12.2016.

Karamarko je bio pametniji od cijelog MOST-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije