Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao ga usred noći

Petrinja: Džepnim nožem izbo cimera u Domu za starije

dom za starije petrinja
Antun Petračić
17.06.2010.
u 12:07

Neslužbeno doznajemo da su se cimeri verbalno “zakačili” nekoliko sati prije zbog prebacivanja TV-kanala dok je trajao prijenos utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

Josip C. (76) napao je noćas oko ponoći svoga cimera Ranka K. (86) u petrinjskom Domu za starije i nemoćne osobe te mu džepnim nožem zadao teške tjelesne ozljede. Dok je stariji sustanar spavao, Josip C. mu je, stavivši mu pritom ručnik na usta, zadao jednu reznu ranu i nekoliko ubodnih rana te je pobjegao iz sobe. Zapomaganje napadnutog Ranka K. čuli su korisnici iz okolnih soba i zvali osoblje koje je ubrzo stiglo. Došla je i policija koja je vremešnog napadača pronašla skrivenog u podrumu Doma.

Kako nam kažu u Domu za starije u Petrinji, Josip C. smješten je rješenjem Centra za socijalnu skrb iz Siska 2004. godine, a ozlijeđeni sličnim rješenjem Centra za socijalnu Skrb Petrinje 2005. godine i od tada su, već pet godina, zajedno u sobi.

Neslužbeno ipak doznajemo da su se njih dvojica verbalno “zakačili” nekoliko sati prije zbog prebacivanja TV-kanala na televiziji dok je trajao prijenos utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

Doznajemo kako dosad među njima nije dolazilo do razmirica iako je Josip već imao nekoliko ekscesa s ostalim korisnicima. Danas su se korisnici obratili ravnateljici Vesni Šturm Šarić sa zahtjevom da agresivni i nasilni Josip C. više ne živi u njihovoj blizini.

– Zbog ovoga napada Josipu će dobiti trenutačni prekid smještaja. Pozvat ću Centar za socijalnu skrb iz Siska da preuzme svoga štićenika, rekla je ravnateljica Šturm Šarić. Josip C. će uz kaznenu prijavu zbog ubojstva u pokušaju biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, dok se napadnuti Ranko K. nalazi na liječenju u sisačkoj bolnici zbog teških ozljeda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije