Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA

Petrač će tražiti zaštitu svojih prava i od Josipovića

petrac
D. Puklavec/24sata/PIXSELL
04.03.2010.
u 08:42

Iako je prema preporuci pučkog pravobranitelja i pravobraniteljice za djecu premješten bliže Zagrebu, uvjeti su za posjete teži.

Hrvoje Petrač bit će prvi zatvorenik u nas koji će tužiti Upravu za zatvorski sustav. Razlog za to, kaže njegov opunomoćenik za izdržavanje kazne odvjetnik Velimir Došen, kršenje je njegovih prava kao zatvorenika. Kap koja je prelila čašu posljednji je odgovor Uprave za zatvorski sustav na prigovor koji je Petrač uputio zbog premještaja iz pulskog zatvora u Bjelovar, što tumači kao dodatnu kaznu. Valja podsjetiti da je Petrač iz Pule u Bjelovar “odnio” i stegovnu mjeru, dva mjeseca zabrane raspolaganja novcem u kantini, koju je zaradio zbog rukovanja s Fikretom Abdićem, a usto i ocjenu “ne zadovoljava” pa počinje ispočetka kako bi dogurao do ocjene uspješan.

Petrač smatra kako je, s obzirom na to da je izdržao više od polovice kazne, trebao biti premješten u (polu)otvoreni tip kaznionice u kojoj bi mogao ostvarivati pogodnosti na koje ima pravo, a tvrdi i da ga je Uprava prevarila. Prigovor nije prihvaćen, a za Došena njihovo rješenje “najblaže rečeno nije korektno”.

– Navode da se pri premještaju vodilo računa o molbi supruge da bude bliže Zagrebu te o preporukama pučkoga pravobranitelja i pravobraniteljice za djecu, no to nije baš tako – ljutito objašnjava odvjetnik i dodaje da Petračeva kći sada oca može posjećivati manje nego u Puli jer su od četiri posjeta dva određena u radne dane. Supruga Hrvoja Petrača pozivanje na svoju molbu i pravobranitelje smatra licemjernim jer, kaže, kilometarski smo bliže, ali su uvjeti teži jer kći ne može u posjete utorkom zbog školskih obveza. Petrač tuži i jer mu je iz Uprave za zatvorski sustav obećano, kako tvrdi, da će, ne podnese li žalbu na stegovnu mjeru zbog rukovanja s Abdićem, biti odmah premješten.

 “Selidba”, na koju je čekao pet mjeseci, dogodila se, no ne na očekivano mjesto. Njegov odvjetnik podsjeća da su Petraču već premještajem u zatvor u Pulu ukinuta prava koja je imao u poluotvorenom tipu kaznionice u kojoj je bio, da se za taj premještaj “zatvorenika Petrača tada ocijenjena s naročito uspješan” nikada nisu doznali pravi razlozi i da je pritom prekršen Zakon o izdržavanju kazne.

– Sada se premještajem u Bjelovar ponovno čini isto. Bilo bi pošteno napokon reći zašto Petrač, izdržavajući kaznu, trpi dodatno kažnjavanje – kaže V. Došen prenoseći da će njegov klijent zaštitu svojih prava tražiti i od predsjednika Ive Josipovića.

Komentara 13

VZ
veki_zg
14:33 04.03.2010.

treba mu oduzet svu imovinu

VN
vladimir nadzor
10:12 04.03.2010.

Šaran ide na glistu, na kruh.... Som ide na žgance .........

Avatar pauk
pauk
11:11 06.03.2010.

kakva prava pa on je robijas nema prava metnite ga skuoa sa zagorcem pa nek skup kartaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije