Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na jugu Srbije

Petoro uhićenih Albanaca osumnjičeni za smrt dva mladića

lisicine
arhiva VL
05.05.2012.
u 09:20

Tužiteljstvo sumnja da su kao pripadnici Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca oteli, mučili i ubili dva mladića, 18 i 19 godina starosti

Od osmorice Albanaca uhićenih u jučerašnjoj akciji na jugu Srbije uz granicu s Kosovom, petorica su osumnjičena za ratni zločin nad Srbima što je potvrdio i glavni tužćitelj za ratne zločine, Vladimir Vukčević, ali nije htio govoriti o potankostima \"budući je riječ o predkaznenom postupku i tužiteljskoj istrazi\".

Mediji u Srbiji donose pojedinosti o zločinima koji im se stavljaju na teret, a počinjeni su 2001. na Kosovu ili uz današnji granicu između Srbije i Kosova.
RTS doznaje kako Tužiteljstvo sumnja da su kao pripadnici Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca tada oteli, mučili i ubili dva mladića, 18 i 19 godina starosti i njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u blizini logora kod mjesta Breznica i identificirani.

Dvojica glavnih osumnjičenih u toj skupini, prema saznanjima Tužiteljstva za ratne zločine, nisu dostupni srpskom pravosuđu i skrivaju se na području Kosova, ali njihova imena su poznata. Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Rexepi izjavio je kako će kosovska policija uhititi dvojicu bjegunaca ukoliko su na Kosovu. Sumnja se da je ova skupina povezana s \"Gnjilanskom grupom\" OVK koja je činila zločine na području Kosova 1999. , podsjećaju mediji u Srbiji. Srpski žandarmi su osmunjičenu petoricu Albanaca jučer doveli u zgradu MUP-a Srbije u Beogradu gdje se obavlja \"zakonska obrada uhićenih\".

Ključne riječi

Komentara 2

SR
Srboje
19:47 05.05.2012.

a vec danas su Siptari protestvovali u Bujanovcu,trazeci da se uhapseni odmah puste na slobodu. Sto rece onaj pukovnik u filmu \"Karaula\": \"I JA BI DA J.BEM VESNU ZMIJANAC,AL NEMA,NEMOZE\"

OB
-obrisani-
11:22 07.05.2012.

To su montirani procesi, kao i u crvenoj Hrvatskoj - za to vrijeme, srpskim krvolocima nitko ne sudi, a tko zna koliko tisuća albanskih leševa je zabetonirano ispod srpskih zgrada i dr. po srbiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije