Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUKČIJI PROSVJED

Nekoliko novinara se prijavilo policiji zbog objave registra

registar branitelja
Pixsell
07.04.2010.
u 20:10

Na pitanje jesu li objavili Registar branitelja, Matija Babić je rekao "mislim da jesmo jednako kao i Rakar".

Okupljeni novinari ispred policijske postaje u Heinzelovoj ulici u Zagrebu u iščekivanju najavljenog prosvjeda internetskog portala Index.hr s čuđenjem su primili informaciju kako će se novinari portala Index.hr samovoljno prijaviti u policijsku postaju u Heinzelovu ulicu u Zagrebu pod geslom "Ja sam objavio Registar branitelja".

Na pitanje jesu li objavili Registar branitelja, Matija Babić je rekao: "Mislim da jesmo jednako kao i Rakar".  Na pitanje kako će se sve ovo završiti i što će ovim svojevrsnim performansom postići, Babić odgovara:

- Nemam pojma kako će ovo danas završiti, ali mi je svejedno. Na meni je da izrazim ono u što vjerujem, i to je to. Nitko ne stoji iza mene, ja sam ljude u redakciji obavijestio da ću ići, a tko hoće, neka isto ide i na kraju je došlo pola redakcije Indeksa (njih 7, 8, op.a). Policiji su se također prijavili i novinari net-hr-a Ana Benačić i Franjo Tot.

Među petoricom novinara koji su se prijavili je i novinar Novog lista Ladislav Tomičić.  Dvadeset minuta nakon što je ušao u policijsku postaju u Heinzelovu
Ladislav Tomičić, novinar Novog lista sam je napustio zgradu.
- Policajce sam obavijestio da sam na svom facebook statusu upozorio da je Miroslav Šeparović naveden kao branitelj i to u ministarstvu
pravosuđa. Jednako tako mi je bilo fascinantno kako se i Đana Maršana vodi kao branitelja. Čast bi mi bilo da me se zbog ovog čina kazni,
rekao je Tomičić.


Oko 20.30 i ostali novinari koji su se javili u policiju i prijavili pušteni su na slobodu.

- Upozoreni smo da je lažno prijavljivanje krivičnog djela također krivično djelo. Ostavili smo brojeve telefona i sat vremena smo bili zadržani, rekao je Matija Babić.

Komentara 10

MA
marko53
22:13 07.04.2010.

Babić- Jel to nova balvan revolucija.Gedže ne uče.

OB
-obrisani-
22:15 07.04.2010.

Karamarko se ponaša kao pravi šef Milicije SRH. I gore, nešto između Hoovera i KGB-ovca. Kako može zatvoriti čovjeka samo zato jer zna puno o računalima i mrežama te jer neće na poligraf? Pa zašto bi trebao ići na poligraf, možda zato jer se razumije u računala? Bravo Babiću i ekipa!

OB
-obrisani-
21:23 07.04.2010.

Ajde bando prozirna,bez časti i morala.Zar bi nam ovaj Babić,rođak zubara Babića iz Knina , koji je dizao pobunu te pokrenuo neviđena stradanja Hrvatskog naroda danas trebao otvarati oči.Njegovi su bili na DRUGOJ strani,zato se valjda baraba osilio na branitelje,kaoo i onaj krmak Kuliš,sin JNA oficira.Nije teško pretpostaviti od kuda vjetar puše.Tu još samo treba dodati nećaka JNA generala Andrije Rašete,koji danas informira javnost u 24 sata i uz nekoliko jugoslovenskih Hrvata,slika je potpuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije