Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekološka svijest

Peticije protiv "Plomina C". Hoće li Vlada raspisati referendum?

Vjeran Piršić
Patrik Macek/PIXSELL
18.01.2013.
u 15:37

Vlada unatoč traženjima odbija raspisati županijske referendume na kojima bi građani Istarske i Primorsko-goranske županije mogli izraziti svoj stav o projektu "Plomin C"

Danas je u organizaciji \"Eko Kvarnera\" i Energetske zadruge \"Otok Krk\" u Rijeci započelo potpisivanje peticija protiv realizacije projekta \"Plomin C\" i za ukidanje kvote kojom se ograničava instaliranje integriranih sunčanih elektrana snage do 10 kW, popularnih elektrana na krovovima.

Napominju kako Vlada unatoč traženjima odbija raspisati županijske referendume na kojima bi građani Istarske i Primorsko-goranske županije mogli izraziti svoj stav o projektu \"Plomin C\". Ukazuju i na to da Vlada i dalje propisuje (pre)male kvote za sunčane elektrane, pa je kvota za 2013. u potpunosti već iskorištena. Tako se tisućama građana Hrvatske, poručuju iz \"Eko Kvarnera i Zadruge \"Otok Krk\", onemogućilo da iskažu svoju ekološku svijest, da se ponašaju odgovorno prema budućim generacijama i da, instaliranjem malih fotonaponskih sustava na krovovima svojih kuća i gospodarskih objekata, prodajom električne energije ostvare određene prihode kojima bi popravili svoju gospodarsku situaciju.

Upozoravaju da Hrvatska, zbog interesa pojedinih lobija, uporno inzistira na zastarjelom i odavna napuštenom konceptu energetskog razvoja. Dominiraju veliki centralizirani energetski objekti s korištenjem fosilnih goriva. U \"Eko Kvarneru\" i Energetskoj zadruzi \"Otok Krk\" drže nužnim da građani svojim potpisom pokažu što misle o takvoj praksi u Hrvatskoj.

Komentara 2

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
20:03 18.01.2013.

- Nemojte dozvoliti da vas crveni truju i znajte da je iza termoelektrana u istri veči kriminal od Mt. Ewerwsta

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
12:52 19.01.2013.

Svašta, kako bi ih crveni trovali, kad su zeleni u koaliciji s crvenima??? Upravo u PGŽ-u su iskoalirali crveno-zelenu koaliciju. Sad će bre sveži zrak zapahnut Kvarner!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije