Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj Vukovara

Petar Janjić Tromblon: I treći sam put rođen

Petar Janjić Tromblon
Ivo Cagalj/PIXSELL
03.03.2011.
u 14:03

Janjić je najavio da će sa suborcima organizirati doček Tihomira Purde u Hrvatskoj

Odluka srbijanskog tužiteljstva da odustaje od njegova progona iznimno je obradovala i vukovarskog branitelja i logoraša Petra Janjića.

– Ovo je treći put da sam se rodio. Prvi je put to bilo biološko rođenje, drugi put kad sam pušten iz logora, a treći put trećeg ožujka kada je Srbija obznanila ovu odluku. Sretan sam i zadovoljan jer sam sad opet slobodan čovjek, ali i zato što je Srbija odustala od jedne ovako opasne igre protiv nas branitelja i Hrvatske – rekao je Janjić dodajući da će sada konačno opet moći normalno živjeti, spavati i jesti.

Prema njegovim riječima, tri godine i osam mjeseci, odnosno od dana kada je saznao da se nalazi na srbijanskoj optužnici, traje njegova borba. Sve to vrijeme ni jednom nije prešao granice Hrvatske tako da se, kako kaže, sve ovo vrijeme nalazio u zatvoru.

– Nisam normalno ni spavao ni jeo. Živio sam u strahu. Najgora su bila ova posljednja dva mjeseca. Drago mi je i što su prvi put i mediji, i branitelji i cjelokupna hrvatska javnost bili jedinstveni i tako nam pomogli da ponovno postanemo slobodni ljudi – rekao je Janjić koji je prošloga tjedna o događaju od 5. studenoga 1991. godine saslušan i na Županijskom sudu u Vukovaru gdje su bili i srbijanski istražitelji i tužitelji.

Janjić je najavio da će sa suborcima organizirati doček Tihomira Purde u Hrvatskoj, a do kuće će ga pratiti kolona vozila na kojima će biti istaknute zastave RH i borbenih postrojbi Hrvatske vojske.

Komentara 15

GD
glas-dubrave
14:19 03.03.2011.

Hvala Svemogućem Bogu, na milosti koju iskaza ovim vitezovima, da napokon mogu uživati slobodu koju su svojim mukama i krvlju izborili. A ovi koji su im \"omogućili\", da nakon pakla koji su u Vukovaru proživjeli, otrpe i ovo Zlo, nekaa je sram do kraja ovozemaljkog života, nisu dostojni ničega drugoga osim sramote. Hvala svim Vama hrvatski vitezovi, Bog neka Vas čuva i prati.

KR
kresh
14:40 03.03.2011.

JEDNA BITKA JE DOBIVENA !!! AL TREBA DOBIT RAT !! Treba maknuti s vlasti ove izdajice jer da nije bilo jedinstva naroda još bi Purda i naši dečki bili u zatvoru !!! NEMOJTE TO ZABORAVITI!

OB
-obrisani-
14:32 03.03.2011.

Bože čuvaj Hrvatsku i njene branitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije