Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Petar Ćirić: Ne znam gdje se nalazi Ovčara, nikada nisam bio tamo

petar ćirić
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije
15.11.2012.
u 12:03

Prema navodima optužnice, Ćirić je rukama i nogama udarao po raznim dijelovima tijela i ozljeđivao ratne zarobljenike koji su bili primorani protrčati kroz špalir prilikom ulaska u hangar na Ovčari

BEOGRAD – Čitanjem optužnice danas je pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje Petru Ćiriću optuženom za ratne zločine u Vukovaru i na Ovčari 1991. godine. Navode optužnice Ćirić je odbacio rekavši da se ne osjeća krivim, da je bio dobrovoljac na vukovarskom ratištu te da je bio angažiran u području grada koje se zove Petrova gora. Istaknuo je da ne zna gdje se nalazi Ovčara i da nikada nije bio tamo. U nastavku suđenja Ćirić je rekao i da poznaje svjedoke suradnike, koje je navelo tužiteljstvo, navodeći njihove nadimke Štuka i Boro Krajišnik. Suradnike tužiteljstva Ćirić je nazvao smećem.

Prema navodima optužnice, Ćirić je rukama i nogama udarao po raznim dijelovima tijela i ozljeđivao ratne zarobljenike koji su bili primorani protrčati kroz špalir prilikom ulaska u hangar na Ovčari. Kada su ratni zarobljenici popisani i u više navrata traktorom odvezeni na Grabovo, na oko jedan kilometar od Ovčare, u formiranom streljačkom vodu, iz vatrenog oružja pucao je u njih i tako ih strijeljanjem lišio života. Po povratku s Grabova, ispred hangara na Ovčari sudjelovao je i u strijeljanju posljednje skupine desetak ratnih zarobljenika, navodi se u priopćenju tužiteljstva za ratne zločine. Ćirić se dovodi u vezu i s ratnim zločinima počinjenim u logoru Velepromet kroz koji je u jesen 1991. godine prošlo više od deset tisuća osoba i gdje je ubijeno više od 700 ljudi. Za ubojstvo više od 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, od kojih je identificirano njih 193, tužiteljstvo za ratne zločine do sada je postupalo u ukupno tri predmeta. Od 20 optuženih pravomoćno je osuđeno njih 15, na ukupno 207 godina zatvora, dok je pet osoba oslobođeno.

>> U Beogradu uhićen Petar Ćirić – krvnik s Ovčare

Komentara 28

Avatar d-ano
d-ano
18:56 25.11.2014.

Nadam se da ce jos jednom na nase veselje koraknut u nasem smijeru,Neko te ceka petre.

SK
skverko
19:26 15.11.2012.

Srbi koji ovdje komentiraju gluposti oko Ovčare i Srebrenice trebali bi znati da je njihova istina samo njihova ; a za sve druge je to laž. Svaki normalan čovjek bi se trebao ako mu 100 ljudi kaže da nije u pravu prvo zapitati da li je u pravu a onda dobro dobro razmisliti i zaključiti da nije.

RB
robert.b.40
15:47 25.11.2014.

jako mala osuda godinu dana po jednoj osobi mora da je vic od suda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije