Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Pet poteza za spas HDZ-a

Naslovnica 30.6.
Foto: VL
30.06.2016.
u 00:05

Plenković će, izgleda, biti jedini kandidat za šefa stranke. HDZ će zaboraviti ustaše i partizane i usmjeriti se na ekonomiju

Iako ne žele ostaviti dojam da su u panici zbog rezultata posljednje ankete, u HDZ-u su svjesni da upravo plaćaju cijenu svih pogrešaka iz proteklog razdoblja. Anketa agencije Ipsos pokazala je da HDZ trenutačno uživa potporu samo 21,5 posto birača, dok je Domoljubna koalicija predvođena tom strankom na proteklim parlamentarnim izborima osvojila 33,96 posto glasova birača. Pad je drastičan i pokazuje iznimno negativan trend za HDZ.

– Rejting koji je pokazala anketa potpuno je očekivan jer ljudi ne opraštaju pogreške. Izvukli smo pouke i nećemo ponavljati greške – poručila je Ivana Maletić, potpredsjednica HDZ-a koja se na Predsjedništvu HDZ-a protivila rušenju Vlade i zastupala stav da preslaganje većine u Saboru ne može uspjeti.

Plan za spas HDZ-a je sljedeći, a sastoji se od pet poteza. Prvo, sve izgleda ide u smjeru da bi Andrej Plenković mogao biti jedini kandidat na izborima za novog šefa stranke budući da su od kandidature odustali Darko Milinović i Ivana Maletić, a jedini koji se još nije izjasnio jest Zlatko Hasanbegović, predstavnik desnog krila HDZ-a. Sve više sugovornika u HDZ-u procjenjuje da bi Plenković mogao ostati jedini kandidat, a da se stranka treba isključivo fokusirati na parlamentarne izbore.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Zoran Milanović želi HSS za partnera i Beljaku nudi mjesto potpredsjednika Vlade

>>Julienne Bušić: Opasan trend iz Amerike - Što se uopće smije reći

>>Top deset najtraženijih srednjih škola u Hrvatskoj

>>Goldstein ne želi iz Pariza, tražio od Oreškovića da ga ostavi

>>Zlatko Kranjčar: U Dinamu imam samostalnost. S Mamićem sam se čuo samo dvaput

Foto: VLm

Komentara 68

B2
bokida 2
21:07 29.06.2016.

Po tim anketama HDZ nema prava na pogreške,dok SDP ima pravo na sve. To ne drži vodu jer glasači HDZ -a nikada ne glasaju za SDP .

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:30 29.06.2016.

Koga Večernji spašava taj će se sigurno utopiti.

BE
berogrga
21:57 29.06.2016.

HDZ-u ne treba nikakav spas od naručenih partijskih anketa i medijskih izopačenih konstrukcija! Vama medijima i onima koji naručuju lažne ankete će trebati spas jer nećete moći objasniti kako je HDZ pobijedio na izborima, a samo dva, tri mjeseca prije izbora ste se razbacivali nebuloznim anketama u kojim partija dominira. HDZ dobiva na novi izborima 35 do 40 posto! Ovom zadnjom lažnom anketom ste samo još više mobilizirali i homogenizirali HDZ-ovo biračko tijelo koje je na vašu žalost stabilno i veliko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije