Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštitite se

Pet načina kako možete smanjiti izloženost zračenju mobitela

mobitel,
AFP/PIXSELL
03.06.2011.
u 08:30

Vaš mobilni uređaj manje će vas ozračiti ako koristite slušalice i navlaku, pišete poruke...

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u utorak objavila alarmantnu vijest kako postoji mogućnost da su mobiteli kancerogeni zbog zračenja, Time donosi pet načina kako možete smanjiti izloženost zračenju mobitela.

Koristite slušalice
Korištenje slušalica može smanjiti izloženost zračenju dok koristite svoj mobitel. Slušalice sa žicom bolje su od bluetooth uređaja.

Pišite SMS-poruke
Ako provodite više vremena pišući SMS-poruke ili koristeći razne aplikacije, vaš će uređaj više vremena biti "daleko" od glave, odnosno, mozga i tako ćete manje biti izloženi zračenju.

Ne koristite mobitel kao budilicu
Ako koristite vaš mobilni uređaj kao budilicu, tijekom spavanja ga vjerojatno držite blizu glave, i to satima. Ne činite to!

Pripazite na žarišta zračenja
Radijacija je znatno veća kada je signal slabiji, primjerice u ruralnim područjima, dizalima i zgradama.

Koristite navlaku

Tvrtka Pong Research prodaje navlake koje blokiraju većinu zračenja mobilnih uređaja, a prodaju se za 30 do 50 dolara.

Komentara 8

MO
morales
09:50 03.06.2011.

\"Ako koristite vaš mobilni uređaj kao budilicu, tijekom spavanja ga vjerojatno držite blizu glave, i to satima\" E to mi je uvijek bila enigma! Pa ako ga već koristiš kao budilicu, onda ga valjda staviš dalje od sebe, ne samoo da te ne zrači, nego i da se usput digneš iz kreveta kada ga gasiš!

ZB
zgrada_bez_parkinga
10:11 03.06.2011.

- Sad noviji telefoni imaju budilnik tako sto sad ugasite mobitel, nastimate alarm i on se sam upali i vrsi zvonjenje i noviji telefoni sad imaju opciju \"offline\" tj. ne odasilje signal (zraci) a mozete koristiti sve funkcije telefona u offline modu.

Avatar arcanius
arcanius
09:18 03.06.2011.

futrole koje smanjuju zračenje mobitela kao odašiljača?..... divno!.... a koliko mu onda traje baterija?.... pošto znamo da mobiteli imaju tendenciju slanja što jačeg signala kako bi prijem bio bolji..... jer ako mu blokiramo makar 30% zračenja, predpostavljam da mu u isto vrijeme natežemo bateriju za tih 30%..... i ovo sa slušalicama, hahaahahahaha...... nemojte ga držati u džepu ako planirate imati djecu, u rukama ako ne želite artritis..... tak da ovo s mozgom mi je najmanja briga :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije