Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust

Pet godina služio kaznu bez pravednog suđenja

prisoner
Davor Javorovic/PIXSELL
30.10.2013.
u 08:08

Ovaj nevjerojatni kriminalno-sudski zaplet počinje još 8. veljače 1996. godine kada je nešto prije sedam sati ujutro u banci u Garešnici počinjeno razbojništvo

Zbog nevjerojatnog propusta Ustavnog suda, bez mogućnosti da potraži pravdu u Strasbourgu umalo je ostao Mijo Horvatić, sada već 72-godišnjak, koji je ovih dana dobio potvrdu najvišeg europskog suda da su mu hrvatski sudovi povrijedili jedno od temeljnih ljudskih prava – pravo na pravedno suđenje, piše Novi list.

Teško je i zamisliti kako se osjeća čovjek koji je odslužio pet godina kazne nakon što je proglašen krivim za oružano razbojništvo počinjeno u banci u Garešnici, da bi Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu proces protiv njega ocijenio nepravednim.

Ovaj nevjerojatni kriminalno-sudski zaplet počinje još 8. veljače 1996. godine kada je nešto prije sedam sati ujutro u banci u Garešnici počinjeno razbojništvo. Dobro maskiran i naoružan lopov domogao se pozamašnog iznosa od oko osam i pol tisuća kuna, tisuću austrijskih šilinga, oko tri i pol tisuće njemačkih maraka, sto australskih dolara, sto tisuća talijanskih lira, 12 kanadskih dolara i 20 švedskih kruna.

No, osim otisaka cipela u snijegu iza njega nije ostalo drugih tragova. Par sati kasnije u podrumu jedne stambene zgrade pronađena je odbačena odjeća što ju je na sebi tijekom prepada imao pljačkaš. Još istog dana i Horvatić, tada 55-godišnjak, priveden je na ispitivanje, a policijski pas reagirao je na njega i povezao ga s pronađenom odjećom.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije