Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROSTIO MU GRIJEHE

Perverznog svećenika prigrlio sisački biskup mons. Vlado Košić

'29.04.2011,Berak,Svecenik u selu Berak kod Vukovara, Marko Tomusic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
27.12.2011.
u 21:56

Ono što je smetalo đakovačko-osječkom nadbiskupu mons. Marinu Srakiću, zbog čega je 18. kolovoza 2011. razriješio Tomušića službe župnika župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Berku, očito nije smetalo i sisačkom biskupu mons. Vladi Košiću

Velečasni Marko Tomušić, bivši župnik iz Berka kod Vukovara, koji je u travnju ove godine sablaznio javnost svojim homoseksualnim perverzijama, koje su izbile na svjetlo dana, ponovno je postao župnikom. Vlč. Tomušić je, kako se navodi na službenim stranicama Sisačke biskupije, privremeni upravitelj župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom.

Ono što je smetalo đakovačko-osječkom nadbiskupu mons. Marinu Srakiću, zbog čega je 18. kolovoza 2011. razriješio Tomušića službe župnika župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Berku, očito nije smetalo i sisačkom biskupu mons. Vladi Košiću da istoga Tomušića imenuje u jednu od župa u svojoj biskupiji. A nadbiskup Srakić, podsjetimo, vlč. Tomušića razriješio je službe nakon što su u javnost procurile fotografije njegove video-telefonske konverzacije preko Skypea, gdje se vidi gologa vlč. Tomušića u sado-mazo opremi kako se samozadovoljava raznim seksualnim pomagalima.

Kada je cijeli slučaj izbio u javnost, vlč. Tomušić je našim novinama tvrdio kako je cijeli slučaj izmišljen, tj. da je on žrtva prijetnji.

- Kad sam vidio taj tekst na internetu nisam razumio o kome i čemu se radi, no čitajući dalje shvatio sam da se radi o meni jer se spominje slučaj koji mi se dogodio 5. siječnja 2000. Šokiralo me i iznenadilo o čemu se radi, jer sam prepoznao sebe i mogu reći samo da je to neka velika konstrukcija, montaža, namještaljka, zato što u stvarnosti tu nisam vidio sebe - rekao nam je tada vlč. Tomušić, kojega je rođeni brat 2000. optužio i za pedofiliju, jer je kod Tomušića stanovao njegov sin.

Na naš upit tko je na fotografijama koje su izašle u medijima, vlč. Tomušić je odbijao potvrditi da se radi o njemu.

- Ja sigurno nisam. Lice je zamagljeno i nekome tko me pozna može se činiti da sam to ja. Drugo, tamo je čovjek od 150 kilograma - tvrdio je Tomušić.

Međutim, nakon toga razgovora, u redakciju Večernjeg lista javio se Ilija Lutrov (34) iz Novoga Sada, koji je bio Tomušićev sugovornik na Skypeu i koji je snimio cijelu njihovu perverznu seansu. Naši su se reporteri Lutrovom susreli u parku u središtu Novoga Sada. Uručio nam je četiri video isječka s ukupno sat vremena snimke velečasnog Tomušića. Svećenik je potpuno razodjeven, na sebi ima jedino crne tange. Pijucka i puši. Okreće se prema kameri i pokazuje golu stražnjicu. Počinje se samozadovoljavati, a pri tome si pomaže i umjetnim penisom...

- Bio je u kućnom ogrtaču, a onda se skinuo. Nisam znao što mu reći, nisam ga ni gledao. Kazao je da se uzbudio i počeo se zadovoljavati. On mene nije vidio jer nisam još bio instalirao kameru - ispričao je tada Lutrov.

Nakon toga vlč. Tomušić iznenadno je otišao na "godišnji odmor" i napustio župu, da bi ga dva mjeseca kasnije Đakovačko-osječka nadbiskupija i službeno razriješila.

Komentara 143

DU
Deleted user
08:39 28.12.2011.

Popovska posla. Moje dijete nece u crkvu.

Avatar fidelio
fidelio
22:28 27.12.2011.

\"koji je u travnju ove godine sablaznio javnost svojim homoseksualnim perverzijama\" ================================================== Ajde, eto, konačno da je i Večernji priznao da je homoseksualnost perverzija...

LU
lutomirski
19:39 28.12.2011.

sta nas uvijek suocavate sa takvim, neka se jebu medusobno, to mene ne tangira niti njihova crkva....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije