Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novčanicama po 50

Peruanska policija zaplijenila lažnih 2,3 milijuna dolara

Sanja Jovanović
Foto: Pixsell
1/2
02.08.2012.
u 08:01

Vrlo uvjerljive kopije novčanica s likom 18. američkog predsjednika Ulyssesa S. Granta od 50 dolara izradila je kriminalna organizacija koju predvodi obitelj Quispe Rodriguez.

Policija peruanskog glavnog grada Lime zaplijenila je lažne novčanice ''vrijedne'' čak 2,3 milijuna dolara (više od 14 milijuna kuna) koje su bile namijenjene argentinskom i venezuelskom tržištu, javlja Reuters.

Vrlo uvjerljive kopije novčanica s likom 18. američkog predsjednika Ulyssesa S. Granta od 50 dolara izradila je kriminalna organizacija koju predvodi obitelj Quispe Rodriguez. Policija im je lako ušla u trag jer im je neko vrijeme bila za petama.

– Prošle godine zaplijenili smo ukupno pet milijuna lažnih dolara i dva milijuna krivotvorenih eura, a ovogodišnji je ulov nešto manji. Uz istu količinu dolara, otuđili smo 1,6 milijuna lažnih eura – kazao je šef policije Segundo Portocarrero koji napominje da je većinom riječ o novcu koji je izradila ista banda.

>>Jednim lažnim e-mailom ukrao osam milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije