Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U OSIJEKU

'Imaš pištolj? Reci koliko trebaš da skratimo priču '

23.03.2015., Osijek - Odvjetnik Vlatko Vidakovic ubijen je u svom odvjetnickom uredu u Radicevoj ulici. U njega je ispaljeno nekoliko metak te je preminuo na mjestu. Odvjetnik Pero Juric odlazi u pratnji policije. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
25.03.2015.
u 13:35

Korak po korak, kao na stratištu, izlazio sam iz ureda, kaže Pero Jurić

Viktor Tolj samo se okrenuo, prišao Vlatku i sa 20-ak centimetara pucao mu u trbuh. Vlatka je uspjela pobjeći iz ureda, a on se okrenuo i uperio pištolj u mene. Pokušao sam ga smiriti, govorio sam mu da smo još svi živi, još ima vremena da se sve zaustavi – rekonstruira odvjetnik Pero Jurić stravično ubojstvo svog partnera u središtu Osijeka u ponedjeljak ujutro.

Mislio da pištolj nije pravi

Poznatog odvjetnika Vlatka Vidakovića ustrijelio je bivši klijent Viktor Tolj pred očima njegove kćeri Vlatke (24), vježbenice. Prije nego što je povukao okidač, tražio je 3000 eura jer su ga, smatrao je, "nepotrebno branili 2007." kada je oteo odvjetnika Vjenceslava Arambašića pa je "samo bacio novac". Nakon prvog hica uperio je pištolj u Jurića i zapovjedio mu neka izađe van.

– Kao na stratištu izlazio sam korak po korak iz ureda. Stajao sam jedno vrijeme na hodniku, pet-šest metara od vrata. Nisam ni trčao, gledao sam hoće li izaći i pucati i u mene – nastavlja. Drugi je hitac začuo na stubištu, a kada je izašao iz zgrade, odjeknuo je i treći. Vlatka je za to vrijeme zvala policiju i Hitnu pomoć iz susjedne optičarske radnje. Kada su stigli, pronašli su dva mrtva tijela.

Viktor Tolj toga je jutra poslije osam sati ušetao u ured "neuobičajeno raspoložen". Pitao je "što ima", kazao kako treba Vidakovićevu pomoć oko tvrtke koju je otvorio s kolegom.

– Rekao sam Vlatki da provjeri hoće li Vlatko doći i zaputio se u Odvjetništvo. Otvorio je vrata za mnom i kazao da me treba nešto pitati u četiri oka – prisjeća se. Vratio se, sjeli su u sobu, a Tolj je iz papirnate vrećice izvadio pištolj.

– Iskreno, mislio sam da je pištolj plastični. Bio sam siguran da neće pucati, nikada mi nije djelovao kao tip koji će ostvariti svoje prijetnje, više kao galamdžija – govori.

Viktor Tolj zatočio je 2007. Vjenceslava Aramabašića i njegova oca Radoslava, isto odvjetnika, te tražio 18.500 eura ili će ga ubiti. Upravo ga je Vlatko Vidaković kasnije branio na sudu. Osuđen je na tri godine zatvora, čime je, po mišljenju pravne struke, branitelj odradio "sjajan posao".

– Nije meni tada ni trebao odvjetnik, sve sam ionako priznao, samo ste mi uzeli novac i želim da mi ga sada vratite – objasnio je Tolj, otkriva Jurić, zašto je zapravo došao u ured. Vlatka se tada pojavila na vratima i obavijestila da otac stiže. Uplašila se kada je ugledala pištolj, a Tolj joj je naredio da sjedne. Ne sluteći što se zbiva, Vidaković je kročio u sobu i pružio klijentu ruku.

– Vlatko je sjeo. "Vidim da si ti tu došao s pištoljem", rekao mu je, "očito imaš neku namjeru, reci koliko trebaš pa da skratimo priču" – nastavlja Jurić. Zatražio je 3000 eura. Odvjetnik mu je kazao kako nema toliko kod sebe, na što je Tolj upitao: "Što, sad moraš otići?". Odgovorio je da će poslati nekoga po novac, no Tolj se samo okrenuo i zapucao.

Ostao im dužan 20.000 kn

Vidaković i Jurić zastupali su ga svojedobno i u sporovima vezanim za njegovu štedno-kreditnu zadrugu.

– Raskrstili smo sve prije tri godine, potpisali smo ugovor da nitko nema nikakva potraživanja iako je on nama dugovao 20.000 kuna – kaže naš sugovornik.

Komentara 10

GO
golub
15:42 25.03.2015.

Da je dužnik bio u zatvoru dva života bila bi spašena, a sad kada ih nema ne zna se tko je kome bio dužan-fiškalska posla.

OB
Objektivno...
17:03 25.03.2015.

Lako je sada biti pametan; neki bi rekli...da je Vlatko ostao igrati tenis u Poreču kao što ga je znao igrati devedesetih dok se Tolj po toplicama i u Osijeku liječio od ranjavanja, sada bi obojica bili živi.... Malo mii ne pije vode ni to da Tolj nije htio pričekati tih 3.000 eura... A najviše me iznenadilo to što je jedan odvjetnik prekjučer rekao na lokalnoj OSTV da su njegovi prijatelji prije par godina kao bili razmješteni oko njegovog ureda spremni da zapucaju i ubiju Tolja koji je kidnapirao njegovog sina!? Jel to znači da neki odvjetnici posjeduju privatne vojske?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:56 25.03.2015.

meni samo nije jasan dio iz prve rečenice " ubijen je cijenjeni odvjetnik Vlatko Vidaković" ... tko je to "cijenio" tog odvjetnika ili možda da pitam bilo kojeg odvjetnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije