Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opleo po crkvi

Pernar: Nisam katolik i ispisao sam se iz Katoličke crkve. Ona je produžena ruka HDZ-a

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.01.2017.
u 13:18

Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja. Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora, " napisao je Pernar.

Ivan Pernar, objavio je sinoć na svojoj Facebook stranici da nije katolik te da se ispisao iz Katoličke crkve.

To je napravio jer, tvrdi, "ne slaže se s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama" .

Napisao je i da je Katolička crkva "produžena ruka HDZ-a i sve dok će imati utjecaj nad velikim dijelom našeg naroda HDZ će dobivati izbore. Uzročno - posljedično gledano, kako će zločinačka organizacija nastaviti dobivati izbore, tako će Hrvatski narod nastaviti napuštati našu zemlju, odnosno iseljavati se iz nje. Nas koji ćemo ovdje ostati čeka bitka za goli opstanak i preživljavanje u sve surovijim uvjetima. Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja. Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora."

Nabrojao je i nekoliko primjera zbog kojih zamjera Crkvi: ."..zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe". 

 

>>Ivan Pernar otkrio svoju jedinu želju za Božić

>>Pernar snimljen na prosvjedu radikalne desnice. AntiFa front: 'Novi balkanski mesija na ustaškom derneku'

Komentara 363

SO
SoloHan
13:38 07.01.2017.

koji gubitak za tu instituciju, ko zna oće li se oporavit

KL
Klarahrv
13:38 07.01.2017.

Koja buda letina. Nije Crkva partija da se u nju upisuješ i ispisuješ.

Avatar kravata
kravata
13:35 07.01.2017.

Bome takve ne zeli ni jedna crkva jer ni u crkvi se ne jedu sedvici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije