Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suprug poginule

Perišić: Helikopter je pao na krivom mjestu i u krivo vrijeme

perišić (1)
Foto: Dino Tijardovic/24sata
1/3
25.10.2010.
u 23:07

Podnijeli smo tužbu protiv države i tražimo pravedniju naknadu kako bih osigurao blizance Vedranu i Petra koji idu u sedmi razred.

– Od prvog dana kada je objavljen službeni uzrok pada helikoptera, odmah mi je to bilo sumnjivo jer, iako nisam stručnjak, bio sam u vojsci pa nešto ipak znam, nemoguće je da spužva koja je tamo zbog izolacije ometa komande u moćnom stroju kao što je helikopter. Ne želim nikoga optužiti, ali mislim da je taj helikopter morao pasti, no pao je u krivo vrijeme i na krivom mjestu. Šeks je nakon pada hitno morao otići poslom, ali automobilom, kao i sadašnja premijerka, iako su u Vukovar došli tim helikopterom. Nekoliko dana poslije nesreće istim helikopterom trebala je letjeti haaška tužiteljica Carla del Ponte, pa možda urota nije isključena – kaže Zlatko Perišić čija je supruga Ljubica, pripadnica saniteta HV-a, poginula kada je u vukovarskoj vojarni 9. srpnja 2007. na sanitetsko vozilo, kraj kojega je stajala, pao vojni helikopter Mi-8.

Ljubica Perišić (41) tada je zadobila teške ozljede po glavi i umrla je nekoliko sati poslije u bolnici, a Zlatko nikada neće prežaliti što mu nisu dopustili da je posljednji put vidi. Ogorčen je i na državu koja je krivnju prebacila na četvoricu tehničara na održavanju helikoptera koji su, navodno, neovlašteno ugradili spužvu u upravljački mehanizam.

– Država nam je isplatila 220 tisuća kuna kao naknadu što su djeca ostala bez majke, a ja bez supruge. Podnijeli smo tužbu protiv države i tražimo pravedniju naknadu kako bih osigurao blizance Vedranu i Petra koji idu u sedmi razred. Održana je samo jedna rasprava, 27. studenog 2008., kada je pročitana tužba i otad ništa, jedino što su se izmijenile tri sutkinje i sve tri su oboljele – kaže Zlatko Perišić te dodaje kako su blizanci odlični učenici, Vedrana voli pjesme i filmove i voljela bi biti novinarka, a Petar se ne odvaja od računala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije