Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PLANOVI

Pentagon priprema intenzivniji trodnevni napad na Siriju?

američki brod
Reuters/PIXSELL
08.09.2013.
u 14:24

Dvojica američka dužnosnika, koja su željela ostati anonimna, rekla su da je tijekom posljednjih nekoliko dana Bijela kuća tražila proširen popis meta koji bi uključivao više od 50-ak meta, koliko ih je bilo na prvom popisu

Pentagon se priprema za duže i intenzivnije bombardiranje Sirije od onoga koje je prvotno planirano, piše Los Angeles Times. List piše kako će nakon prve navale uslijediti novi projektili koji bi trebali napasti one mete koje su promakle prvoj vatri. Planiranje intenzivnih napada tijekom razdoblja od tri dana odražava sve jače uvjerenje američkog državnog i vojnog vrha da SAD treba više oružja za nanošenje čak i minimalne štete snagama sirijskog režima, koje su se tijekom posljednja dva tjedna raširile.

Dvojica američka dužnosnika, koja su željela ostati anonimna, rekla su da je tijekom posljednjih nekoliko dana Bijela kuća tražila proširen popis meta koji bi uključivao više od 50-ak meta, koliko ih je bilo na prvom popisu. Stoga u Pentagonu razmišljaju hoće li uz pet ratnih brodova koji se sada nalaze na Mediteranskom moru aktivirati i bombardere zračnih snaga. Sirija se također nalazi u dometu skupine nosača zrakoplova u Crvenom moru.

Američki predsjednik Barack Obama u međuvremenu pokušava ojačati podršku Kongresa i američkog naroda za napad na Siriju. Obamini pomoćnici kažu kako planira niz intervjua s voditeljima najvećih američkih TV-kuća, a u utorak, noć prije glasanja Senata o intervenciji, trebao bi se obratiti naciji iz Ovalnog ureda. Obama zasad nije rekao hoće li narediti napad i bez podrške Kongresa, no državni tajnik John Kerry nedavno je rekao da ona nije potrebna za napad.

>> Britanci Siriji prodali kemikalije korištene za kemijsko oružje?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije