Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica GSV-a

Pavić: Podržat ćemo beneficirani radni staž za stjuardese

Marko Pavić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.04.2018.
u 06:30

Predsjednik HURS-a Miroslav Hrašćanec: Dogovorili smo tematske sjednice o najvećim reformama – mirovinskoj i zdravstvenoj

Premijer Andrej Plenković održao je jučer u Banskim dvorima sastanak s članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojem se razgovaralo o poboljšanju socijalnog dijaloga te Nacionalnom planu reformi za 2018., kojem su se predstavnici sindikata usprotivili, a predstavnici poslodavaca ga podržali.

Ministar rada Marko Pavić izjavio je nakon gotovo trosatnog sastanka da je Vlada spremna ratificirati Konvenciju 144 Međunarodne organizacije rada, koja predviđa jačanje socijalnog dijaloga, u što će biti usmjerena sredstva iz Europskog socijalnog fonda. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić predstavili su glavne obrise reformi iz Nacionalnog plana za 2018.

– Želimo zajedno raditi na kvalitetnim zakonima koji će imati brzu implementaciju. Kad se mi usuglasimo, onda će biti manje problema i dilema oko njihove primjene – rekla je Gordana Deranja iz HUP-a. Predsjednik HURS-a Miroslav Hrašćanec izjavio je da su “spomenuli i Nacionalni plan reformi za 2018. koji sindikati na nedavnoj sjednici GSV-a načelno nisu podržali. Dogovorili smo tematske sjednice o najvećim reformama iz Nacionalnog programa, a to su mirovinska i zdravstvena reforma”. Ministar Pavić najavio je da će Vlada poduprijeti zahtjev za beneficirani radni staž stjuardesa.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
06:38 26.04.2018.

Zbog cega mesic ima mirovinu 20 000 kun?????

VE
venca
08:50 26.04.2018.

Molim ministra Pavica da se izjasni sto je sa djelatnicima koji rade u Hitnoj pomoci,med.sestrama koje rade sa najtezim pacijentima u bolnicama,odgajateljicama koje rade u vrticima i vuku se na radnim mjestima,jer to vise nisu tete ,nego bake.Pa dragi moji politicari mi nismo nikakvo demokratsko drustvo,mi smo cisto robovlasnicko drustvo.Drustvo u kojem jedni da bi dobili mizeriju od mirovine rade do smrti ,a drugi uzivaju i donose ovakve zakone.QVO VADIS CROATIA

DU
Deleted user
06:35 26.04.2018.

U hrvatskoj treba primjeniti australski model mirovina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije