Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO JE HTJELA REĆI

Pave Župan: Dubrovnik se ne smije bezobzirno vulgarizirati

Pave Župan Rusković
30.12.2011.
u 16:10

Bivša ministrica turizma kaže da u Dubrovniku žele mlade goste, ali samo pod uvjetom da se pristojno ponašaju

Pave Župan Rusković, koju je zbog kritiziranja mladih turista iz Australije i Novog Zelanda smijenio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, reagirala je u petak priopćenjem kojim pojašnjava izjavu zbog koje je otpuštena.

Vlahušić smijenio Župan Rusković zbog izjave o australskim turistima

Bivša ministrica turizma kaže da je rekla kako u Dubrovniku žele mlade goste, ali da se nada da neće slijediti obrasce ponašanja kakve smo doživjeli prošlog ljeta od grupa mladih iz Australije i Novog Zelanda koji su, između ostalog, trčali goli po Stradunu i povraćali.

– Dubrovnik je tradicionalno otvoren svim profilima turista, pa tako i mladima. Međutim, kao svjetsko kulturno središte i UNESCO-ov grad univerzalne kulturne vrijednosti, Dubrovnik je grad koji ima standarde i nameće određenu vrstu ponašanja. U nijednom gradu nije primjereno ni dozvoljeno hodati gol. Dubrovnik je grad u kojem žive ljudi, obitelji, mala djeca koja ne trebaju gledati ni doživljavati posljedice razuzdanih ponašanja nekih naših posjetitelja, a takva se vrsta ponašanja ne treba podržavati ni drugih turista i organizatora putovanja – kaže Pave Župan Rusković. Dodaje i da Dubrovčani moraju štititi integritet statusa svoga grada, bez obzira na to što je turizam osnovna gospodarska grana u tom gradu.

– Bezglavo prodavanje grada može privremeno doprinijeti većem profitu, ali svakako narušava pravu sliku onoga što bi ovaj grad trebao predstavljati. Uvjerena sam da moje mišljenje dijele i struka i građani: ne smije se prihvatiti bezobzirna vulgarizacija Grada ni pod koju cijenu. Kao predsjednica radne grupe za destinacijski menadžment nekoliko sam puta bila pred odlukom raskida ugovora zbog čestog nesuglasja s gradonačelnikom jer vrlo je teško, skoro nemoguće, raditi s onima koji ne znaju ili ne razumiju, ali zbog svoje odgovornosti prema partnerima u zemlji i svijetu i započetim projektima svaki sam put odlučila nastaviti. Svojom odlukom gradonačelnik me je riješio nedoumice – zaključuje Pave Župan Rusković.

Podsjetimo, Pave Župan Rusković smijenjena je u četvrtak s mjesta predsjednice radne grupe za destinacijski menadžment u Dubrovniku. Vlahušić je nakon smjene predložio i da se njezin angažman, koji ugovorom traje do kraja 2011., više ne produljuje.

Komentara 56

OB
OBSERVER8
16:34 30.12.2011.

Zašto se ne bi smjelo osuditi divljanje i prostakluk? Pa nije se izjava odnosila na sve Australce, nego na divljake. Pristojni građani i turisti ih ne žele.

MA
marko53
16:35 30.12.2011.

Pa nije Dubrovnik samostan da jedna žena određuje kako se moraju ponašati gosti.

TA
tariza
19:03 30.12.2011.

Jos su dobro i prosli.U Monaku bi bili uhapseni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije