Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnik:

Pavasović: Bili smo na ručku, a Beneta je bio dobro raspoložen

ljubo pavasovic
Goran Jakuš/PIXSELL
19.03.2012.
u 18:36

Bivši specijalac vratio se u Knin 17. siječnja kada je bilo poznato rješenje Vrhovnog suda po kojem se morao ponovno vratiti u pritvor

– U Kninu smo se našli 15. siječnja kako bi nam Frano Drljo i Igor Beneta pokazali točne linije kretanja u Gruborima. Tada još nismo znali da je Vrhovni sud donio rješenje po kojem se oni moraju vratiti u pritvor u Remetincu – odgovara odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Frane Drlje, kojem se sudi za ratni zločin u Gruborima, na medijske prozivke prema kojima se on i njegov klijent povezuju s nestankom te navodnom likvidacijom Igora Benete, bivšeg pripadnika ATJ Lučko, kojeg se također teretilo u ovom predmetu. Za njega se tek potkraj studenog prošle godine saznalo da se objesio u šumi pokraj Otrića između Knina i Gračaca.

– Ondje smo bili dva, tri sata i nakon toga otišli na ručak. Poslije je svatko otišao svojim poslom, a za Benetu nisam više čuo. Dok smo bili svi zajedno, bio je dobre volje, a mi smo tek za dva dana saznali za rješenje Vrhovnog suda – kaže Drljin branitelj. Koliko mu je poznato, dodaje, Beneta je kasnije 17. siječnja, dakle kada se saznalo da mora ponovno u pritvor, zatražio od prijatelja da ga odveze do Knina jer je tvrdio da ponovno ima sastanak s odvjetnicima.

– Više nismo imali nikakav sastanak i nismo bili ondje. Kada je Beneta pronađen, bio sam na obavijesnom razgovoru u policiji i ispričao im što znam. Poslije nitko sa mnom nije kontaktirao – rekao je odvjetnik. Dodao je da njegovu klijentu ni u jednom trenutku nije padalo na pamet svaljivati išta na Benetu jer, napominje, takvo što bi bilo loše i za samog Drlju.

Komentara 7

GU
Gus2
19:24 19.03.2012.

O.o

DK
dkatica2
19:37 19.03.2012.

Troprstić iz sela Pavasavići iznad Skradina i svi se prezivaju Pavasovići , nekad su prodavali opanke na tržnici u Šibeniku , znam ih dobro!

IN
ino99
19:17 19.03.2012.

Nevjerojatno da se ovaj tip ,uvijek nađe tamo gdje je netko ubijen???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije