Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO O DOGAĐAJU
Povratak na članak

Pater Mandurić o dramatičnoj noći na Markovom trgu: Isti nelagodni osjećaj imao sam i one 1990. kada su igrali Dinamo i Crvena zvezda

Opisao je kako je izgledao put do Markovog trga i kako su uspjeli proći barikade koje su bile postavljene.

Komentari 34

DU
Deleted user
20:50 07.02.2017.

to je jedinstveni slucaj u povijesti covjecanstva da je specijalna policija isla na stopostotne invalide,a delozirani zazivao kao pokusaj drzavnog udara!to sve ide na sramotu SDP-a!

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:03 07.02.2017.

I na kraju je sve dobro ispalo. Oba su pala.

VL
BI
bijelocrveni
19:51 07.02.2017.

Tako je! Stranka koja uvodi na silu pismo onih koji su isto uvodili ognjem i vatrom, stranka koja cini vec 25 godina sve da napakosti drzavi i narodu kojem bi trebale pripadati, stranka koja uvodi izopacenosti u obrazovanje, ... je sotonisticka!

VL
KA
KAMASUTRA
21:15 07.02.2017.

Za komuniste je karakteristično da nasilno provaljuju i obesčašćuju crkve Da su nasilno provalili onda bi vidjeli što je građanski rat kojim Fred i Bojan nazivaju domovinski rat

VL
Avatar Feniks
Feniks
21:02 07.02.2017.

"Još više sam sada shvaćao i to kako Sotona, i zlo, može prebivati u institucijama neke države, i kao virus preživjeti i kad padnu sustavi. Znam objašnjenje kako se taj zloduh komunizma pojavio opet nakon toliko godina: ta, ostao je u uvjerenjima ljudi koji su služili onom režimu, i nikada ga nisu prezreli, i jer im je njegova obmana još uvijek lijepa. U duhu takvih djelatnika današnjih institucija, vreba i danas ovu Hrvatsku kako bi je svojom mržnjom opet strovaljivao u nove tragedije, jer je mrzi". Ovo je na žalost istina!

VL
Avatar Ada
Ada
07:08 08.02.2017.

Pater Ike, hvala vam na prekrasnom svjedočanstvu i na ljubavi prema našim svetinjama: Bogu i domovini.

VL
CR
CROLINDA
09:59 08.02.2017.

Pjesma pjesnika i svestranog umjetnika Joze Kožula - NAŠIM LJUBLJENIM FRATRIMA - Nek mi se za grijeh ne uzme što ponekad imam snoviđenja da vas sanjam u vojničkim čizmama na čelu vojski kako stupate u susret slavnim bitkama kao koditkama kao kod Lepanta ponekad bih snatrio da ste trebali poći drugim stazama Da nosite tijare ,mjesto pasa da nosite generalske epolete Da mi vječno traje ona slika hrvatskog vojnika pobjednika na braniku zemlje svete od carstva tame i njenih ratnika da slušam priče o vama vojničkom čašću prožete moje domovine vojsku da vi vodite Da je svojom predanošću dostojnom službe učinite I vojarne njene da bedemom čvrstim opasate I naroda kog pred Božjim licem zastupate Da ga od svake nevolje zaštitite Da budete prve vedete One iskonske hrvatske ratničke baštine svete Jer duh moj sanja tron naroda dostojan Svakom sinu uzoran Neka snivaju mirne oči dječje Toplo majčinsko naručje Majke nek ne strahuju za sinovu pogibiju Nek nikad ne okuse naše rodoskvrnuće Nek svaki brod nađe obale svoje luke Da ste konzuli prve državne vedete Onda me obuzne dubok stid od neba Zbog snoviđenja pa zar vi niste vojska hrabra nebeska Odavno na prvoj crti bojišta ( Jozo Kožul )

VL
CR
CROLINDA
08:52 08.02.2017.

______________________________________naši _tobožnji nelustrirani antifašisti najviše mrze hrvatske branitelje i fratre - razumljivo zar ne - takozvani antifašisti su u svoje vrijeme pobili više od šest stotina fratara - Jučer je 72. obljetnica mučki ubijenih fratara na Širokom Brijegu, diljem Hercegovinevine i dalje, a svi su pripadnici Hercegovačke franjevačke provincije. Ubijeno ih je 66. Što je proživjelo, provelo je u zatvoru skoro 300 godina. Njima u čast fra Karlo Lovrić napisao je pjesmu. Obljetnica širokobrijeških mučenika Malo ih je koji nešto znaju Što se zbilo u Briješkome kraju, U veljači četrdeset pete na sedmoga, te godine svete. Krv se lila, bunkerom je tekla Majka moja, to je meni rekla, Pobijeno mnoštvo je fratara Vjernih sluga Božjega oltara. Sve u svemu šeset i šest biše, Nekrologij to fratarski piše. Bez suda se sudilo je svima, U potiljak dalo metak njima. A najviše te godine pete Fratri briješki pretrpješe štete. Bolje reći, smakoše ih hudi Parizani, ti bezbožni ljudi. Njih se dvanest povezano žicom U bunkeru usmrtilo hicom. To su bili fratri profesori, domoljubi, većinom doktori. Gimnazija, klasična je bila, Mnoge đake dobro odgojila. Učilo ih humanosti, miru Ljubit Krista, domovinu širu. U toj školi ponikli su Šimić Branko Antun i fra Rufin Šilić, mnogo drugih poznatih fratara, Što grmiše s briješkijeh oltara: Bog jedini vlasnik je života Imat život, to je dar, divota. Govoraše o ljubavi, miru Biti s Bogom u nebeskom piru. Za taj govor bi nagrada metak, Ubojice izabraše petak. Ne slučajno, moralo je biti, Isus krunom fratre svoje kiti. Hvala fratri, mučeničke krvi Vi životom platili ste prvi. Sad plodove mi beremo vaše Vaš zagovor ufanje je naše. Ubojicam oprostili vi ste I vapili: smiluj nam se Kriste, Vaš je vapaj Majka Gospa čula, Jači bio neg krvnika hula. Sad ste Gospi bliže nego prije A vaš život Neba sunce grije. Uživate zajedništvo svetih, Nema patnje ti vremena kletih.

VL
IG
Igi125
12:23 08.02.2017.

Prije svega ovo što je Pater Manduric napisao je totalna demagogija i uspoređivati ovaj događaj sa jednom sada vec davno neodigranom utakmicom nema nikakvog smisla. Invalide nitko nije mlatio, nitko nije jurišao na invalide. Uostalom to se vidjelo dan poslje kad je izostao odaziv naroda na opci bunt. Bolje bi bilo da sudionici ovog cirkusa na Markovom trgu kao i organizatori prosvjeda u Savskoj kažu što su dobili nakon svega. Imao sam prilike cuti da je sada još i gore ali prosvjeda nema.

VL
LI
lipnjak
08:08 08.02.2017.

Ova djecica sto danas uzivaju boracke mirovine svojih cukun djedova zlocinaca i grakcu bespomocno i ocajno na branitelje invalide od srca im zelim kolica da u miru do kraja zivota razmisljaju i uzivaju u svim blagodatima i zivotnim radostima.Posebno u sportskim aktivnostima.

VL
CR
CROLINDA
08:56 08.02.2017.

svećenik i po

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:05 08.02.2017.

Na nivou Simonice i Ave.

VL
SA
sani1
20:00 07.02.2017.

Muka mi je od ovih

VL
DO
domicic
19:56 07.02.2017.

I onda je svizac zamotao čokoladu..

VL
DU
Deleted user
20:26 07.02.2017.

Probili policijski kordon napadom na hrvatske policajce. I to ti smatras ispravnim. E svaka ti čast g. Svećenik, kako te nije sram sutra pogledati itijednog Policajca u oči!

VL
VJ
vjekoslav
20:45 07.02.2017.

Pater Ike je malo žešći primjer bedaka.

VL
OG
Oger
19:58 07.02.2017.

Koji su to lazljivci i jos k tome na celu sa svecenikom!! Da su nekoj europskoj drzavi napravili takvu svinjariju t.j. demos bez dozvole i podmuklo bjezanje u crkvu - prosli bi gorje od Milosevica na Kosovu. ...Sramota jedna kako medju Hrvatima nema morala.

VL
MA
Machak
20:46 07.02.2017.

Branitelji? Kakvi branitelji! Tamo je bila hrpa pijavica kojima nikad dosta i jedini cilj im je bio srušiti legalno izabranu vlast. Invalidi koji su bez frke bacali barikade teške 50-ak kila....ma dajte molim Vas nismo svi slijepi.

VL
KR
krunoZGB
19:58 07.02.2017.

Luđak stari.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
19:57 07.02.2017.

Jel' on to priča o onim braniteljima koji su nelegalno podignuli šator usred Zagreba i palili vatru u njemu, a nakon toga krenuli probijati policijske barikade. Jel' on to govori o onim braniteljima koji su na ulice iznjeli plinske boce ili o onima koji su Vukovar iskoristli za svoju promociju i podjelili kolonu sjećanja na dva dijela. Ili je riječ o braniteljima koji su dali za Hrvatsku svoju mladost, a nakon rata su se nastavii baviti svojim poslovima ne tražeći od Hrvatske ništa jer su znali da im je dužnost braniti svoje, a ne ići u rat zbog privilegija. Ne znam gdje su sada ti branitelji o kojima govori pater. Koji njihovi zahtjevi, osim, "oba su pala, oba će pasti" su ispunjeni? Nisam siguran o kojim braniteljima je ovdje riječ.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.