Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popustio

Pastor Terry Jones: Definitivno odustajem od spaljivanja Kur'ana

jones
AFP/Pixsell
11.09.2010.
u 14:43

- To se neće dogoditi čak ni ako islamski centar zaista izgrade u blizini ruševina "blizanaca" - rekao je Jones.

Kontroverzni američki pastor Terry Jones koji je najavljivao da će na obljetnicu napada na njujorške "blizance" spaliti Kur'an definitivno je odustao od te namjere. Gostujući u emisiji "Today show" na NBC-ju rekao je da on i njegova crkva ne namjeravaju održati obred spaljivaja niti će im to više ikad past na pamet.

- To se neće dogoditi čak ni ako islamski centar zaista izgrade u blizini ruševina "blizanaca" - rekao je Jones.

Iako je ranije bilo najavljivano da će se sastati s imamom Faisalom Raufom, zaduženim za izgradnju sporne džamije, Jones je rekao da sastanak nije održan, ali da mu se nada u skoroj budućnosti.

- Ideja naše crkve bila je upozoriti da u islamu postoji jedan vrlo opasan element. Mislim da smo našu misiju uspješno izvršili - zaključio je pastor.

"Hoću spaliti, neću spaliti, hoću spaliti..."

Pastor Jones još je jučer izjavljivao da je odustao od spaljivanja Kur'ana, ali da je riječ samo o odgodi, a nikako o potpunom otkazivanju ceremonije koji je nazvao "dan spaljivanja Kur'ana". Do "privremen" odgode došlo je nakon što se navodno dogovorio s imamom Muhamedom Musrijem koji mu je obećao da islamski centar neće biti izgrađen u neposrednoj blizini Ground Zeroa.

Nakon što je Musri opovrgnuo da je dao takvo obećanje, Jones je rekao da mora prepispitati odluku o odgodi spaljivanja islamske svete knjige. Nepunih dva dana nakon toga, američkoj je javnosti priznao da od plana potpuno odustaje.

Terry Jones je pastor u religijskom centru Dove World Outreach na Floridi koji broji manje od 50 članova.

Ključne riječi

Komentara 18

FE
Felicijen
16:27 11.09.2010.

Sad će spaliti njega (u novinama, naravno)....

OB
-obrisani-
15:22 11.09.2010.

Kao što sam rekao jučer, vjerskim službenicima više nije za vjerovati jer su izgubili i zadnje-vjerodostojnost! A što se tiče onih drugih, biloje dobro što su sami pokazali po kakvim prioritetima funkcioniraju kad je knjiga(čak ne knjige) važnija od života!! Sve dalje što se bude odigravalo je samo puki egzibicionizam!

CI
cicibela
16:14 11.09.2010.

Da mediji nisu namjerno eksponirali ovog ludog starca, nitko za njega nikad ne bi čuo. Zašto to rade i zašto potpiruju sukobe s muslimanima, nije teško pogoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije