Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Na čekanju"

Pastor odustao od spaljivanja Kur'ana, ali samo privremeno

jones
AFP/Pixsell
10.09.2010.
u 08:51

- Danima sam čekao znak od Boga i on je stigao u obliku islamskih vođa koji su pristali sagraditi svoj centar dalje od Ground Zeroa. Odustao sam od spaljivanja Kur'ana, što sam preporučio i svojim sljedbenicima - rekao je pastor.

Američki pastor Terry Jones, koji je zaprijetio spaljivanjem kopija Kur'ana na obljetnicu napada 11. rujna, rekao je da je svoj plan stavio "na čekanje". Učinio je to nakon što mu je imam Muhamed Musri navodno obećao da će islamski centar, čija je gradnja planirana u blizini srušenih "blizanaca", biti premješten na neku drugu lokaciju.

- Danima sam čekao znak od Boga i on je stigao u obliku islamskih vođa koji su pristali graditi svoj centar dalje od Ground Zeroa. Odustao sam od spaljivanja Kur'ana, što sam preporučio i svojim sljedbenicima - rekao je pastor.

Imam Feisal Abdul Rauf, zadužen za gradnju islamskog centra, rekao je kako on nije informiran o dogovoru Jonesa i Musrija niti je razgovarao s njima. Musri je, pak, na konferenciji za medije izjavio da je pastor Jones njegove riječi "izvukao iz konteksta".

- Složili smo se samo da ćemo zajedno otići na pregovore u New York čija će tema biti projekt islamskog kulturnog centra. Ja nisam nikome obećao da ćemo ga graditi na drugoj lokaciji - rekao je Musri.

Čuvši to, pastor Jones rekao je da se osjeća prevarenim i da mora razmotriti svoju odluku o odgodi "dana spaljivanja Kur'ana". Napomenuo je da nikako nije odustao od spaljivanja islamske svete knjige nego da je "cereminiju" samo odgodio.

Terry Jones je pastor u religijskom centru Dove World Outreach na Floridi koji broji manje od 50 članova.

Ključne riječi

Komentara 267

Avatar Rubirosa
Rubirosa
10:09 10.09.2010.

vidis kako mozes napisati pristojan teks bez da ikoga uvredis...novinaru

OB
-obrisani-
14:53 10.09.2010.

U posljednje vrijeme sve je nesto privremeno.

OB
-obrisani-
23:10 10.09.2010.

I zašto si ljudi umišljaju da će u ovom životu otkrivati svemir???? Svemir je za svete. Bit će dan ljudskoj vrsti na istraživanje i uživanje koji uskrsnu u proslavljenom tijelu. Koji neće pasti u pakao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije