Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajna diplomacija

Pašalić: Susreo sam se sa svim kandidatima iz HDZ-a

'SPECIJAL OBZOR, 16.02..2012., Zagreb - Dr. Ivic Pasalic, bivsi politicar, savjetnik predsjednika Tudjmana i clan HDZ-a, portret.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
10.05.2012.
u 12:00

Na razgovoru našli su se navodno i Vladimir Šeks i Ivić Pašalić. Tema: budućnost HDZ-a!

– Ha, iz kojeg stožera vam je došla ta vijest, da pogodim... – bila je reakcija “prvog” doktora Ivića Pašalića na upit je li istina da se 3. svibnja sastao s Vladimirom Šeksom. Takvo druženje može biti čudno, s obzirom na to da Šeks zdušno zastupa kandidaturu Jadranke Kosor, a za Pašalića se, kao opet važnog, ionako priča da mu je svjetonazorski najbliži od kandidata – dr. Milan Kujundžić. Šeks je u kampanji i slabo dostupan, no Pašalić, hladan “k’o špricer” kaže:

– Prošlih tjedana susretao sam se sa svim kandidatima za predsjednika HDZ-a ili s njihovim najbližim suradnicima, razgovarali smo o budućnosti HDZ-a.

Rat, ali i komunikacija

A među kandidatima traje pravi rat. Rabe se sva sredstva, prljava kampanja, ogoljuju se i tračaju međusobno. No, kao i u ratu, to ne znači da među različitim taborima nema komunikacije. Naprotiv. – Komunikacija je oblik rata – kaže jedan od sudionika igre. Kao što svi akteri očito priznaju da Pašalić ima određenu težinu i utjecaj na izbore koji se upravo provode, premda nije još formalno “vraćeni” član HDZ-a, tako u međusobnoj komunikaciji pokušavaju ispipati puls protivnika. O čemu su to mogli razgovarati Pašalić i Šeks? Na prvu, valjda o mogućoj suradnji Kujundžića i J. Kosor? Kako, kad su ljuti protivnici? Istina, Kujundžić je ovih dana predao buket ruža i poljubio J. Kosor, no može li se iz toga izvlačiti zaključak o suradnji? Možda je samo bio pristojan. Uostalom, svi mudri kandidati moraju znati da, ako J. Kosor i izgubi, svejedno će raspolagati određenom moći u HDZ-u. Priličan broj zastupnika HDZ-a u Saboru potporu daje, primjerice, njoj.

Kujundžić je, međutim, u cijelu ovu utrku krenuo nakon što je zaključio da J. Kosor više ne može voditi HDZ. I suradnju potom ponudio Karamarku, Miloševiću, a u prvoj fazi čak i Milinoviću.

A plan B?

Pregovarati, dakle, s taborom J. Kosor, makar i o situaciji “što raditi ako ne prođem u drugi krug, kuda će otići naši glasovi”, bilo bi totalno neprincipijelno. Stoga je vjerojatnije da je i ovdje riječ o spinu. Tu možda pripada i vijest da Šeks, jer Jadranki ne ide dobro, razmišlja o planu B. Ovih su se dana ipak svi fokusirali na (udaranje) Karamarka. Uđe li on u drugi krug, na “pale” glasove kojih od kandidata može tada računati? To je pitanje vrijedno novih sastanaka.

Komentara 46

KR
kristov
12:22 10.05.2012.

Ivić Pašalić - Milan kujundžić dobitna kombinacija i budućnost HDZ-a i Hrvatske! naprijed

PR
PrisojeTG
12:46 10.05.2012.

Iako je u sjeni još uvijek je utjecajan političar...Sanader je prve četiri godine gazio i kordon murije i fin.stručnjaka oformio da bi Pašalića uništio ali ništa nisu našli...Nakon njega slijedi Mesić sa novim stručnjacima koji su opet vidjeli da nema repova za Pašalićem i tko je tu onda lud...On ili oni....Mislim da će se uspješno vratiti u politiku...

ME
metla
12:17 10.05.2012.

\"razgovarali smo o budućnosti HDZ-a.\" Budućnost vam je nikakva, dosta ste nas osakatili a vi bi baš do kostiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije