Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak

Pašalić se vraća: U pravom HDZ-u spreman sam biti i portir

ivić pašalić
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
18.02.2012.
u 09:35

Meni je jako stalo što će biti s HDZ-om i u kom će smjeru ići konsolidacija stranke, kaže Pašalić.

U poplavi doktora na hrvatskoj političkoj sceni, došlo je doba da se vrati i onaj, već zaboravljeni, a nekada jedini “pravi” doktor – Ivić Pašalić. U Tuđmanovo doba bio je najvažniji savjetnik, a nakon 2000. mediji ga predstavljaju kao “jedinicu za najkonzervativnije i loše u HDZ-u”. Javnost vjerojatno i dalje smatra da je kontroverzan s obzirom na to da nije bilo privatizacijske afere, od medija, ortakluka, financiranja poslova putem zvučne Hypo banke, a da ga se u njima nije rado spominjalo. Pratio ga je loš glas. No, u svemu tome sada 52-godišnjak kaže kako je u međuvremenu puno naučio.

Činjenica je, međutim, da u proteklih 12 godina protiv njega nije bila podignuta ni jedna optužnica. Unatoč tome što su ga mnogi sotonizirali, a jedan hrvatski predsjednik, koji ga je nazvao “kapitalcem”, godinama se bio trudio strpati ga u zatvor. I kada su svi mislili da Ivić Pašalić negdje daleko živi svoj dosadni poduzetnički život, u doba najžešće krize HDZ-a, evo njega natrag. Otvoreno kaže – cilj mu je vratiti stranci izgubljenu dušu i identitet. A u svom povratku nije sam. Dovoljno da partija pokera u vrhu HDZ-a postane još zanimljivija.

Odakle u vama još strasti za povratak u politiku?

Nije riječ o mom povratku u operativnu politiku, nego je riječ o mom angažmanu, o želji da sudjelujem, koliko to bude moguće, u procesu konsolidacije HDZ-a. Meni je jako stalo što će biti s HDZ-om i u kom će smjeru ići konsolidacija stranke.

>>Cijeli intervju s Ivićem Pašalićem pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Ključne riječi

Komentara 409

VT
vozac-traktora
12:34 18.02.2012.

Netko je napisao Pašalića za premijera! Pozdravljam tu misao!

OB
-obrisani-
17:18 18.02.2012.

. .a gdje je pobjegao....nas pripadnik turske manjine.......??...lijepi flastere...

X2
xychhr-200
11:30 18.02.2012.

. Vraća se Rodjo svom stadu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije