Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova Osnovne škole Ivana Cankara nakon 52 godine

Parket u dvorani iskače, zid koji drži koš puca, a na zahodu nema vrata

cankar
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/2
15.12.2009.
u 17:32

Gradska četvrt Črnomerec i Gradski ured za obrazovanje zajedno financiraju obnovu škole koja stoji dva milijuna kuna. Radovi bi trebali završiti u 2010. godini

U tijeku je sat tjelesnog u Osnovnoj školi Ivana Cankara. Igra se košarka, ali dio parketa točno ispod koša učenici izbjegavaju. Zašto? Kad se stane blizu njega parket jednostavno iskoči. Nije baš sigurna ni konstrukcija koša, puca zid oko nje.

Sve je dotrajalo

A kad se već nabraja, nisu ni svlačionice najmodernije, a posebice pipe koje više i nisu u upotrebi. A toaleti, pak, ne nude nikakvu privatnost, jer se vrata ne mogu zatvoriti. A tek stolci na kojima učenici sjede, oni se valjda nisu mijenjali od 1957. godine kad je škola izgrađena.

– Nedavno se jedan učenik porezao na potrgane pipe – kaže ravnateljica Silvana Svetličić.

Ona je jučer u obilazak škole vodila Ivicu Lovrića, gradskog pročelnika za obrazovanje, i Dragana Koroliju Marinića, predsjednika gradske četvrti Črnomerec. Naime, nakon 52 godine napokon će se krenuti u obnovu škole. Šteta je što je uopće dopušteno da tako orone.

– U sanaciji će sudjelovati gradska četvrt i Grad Zagreb. Već se krenulo s obnovom stolarije, a uskoro će početi i obnova sanitarnih čvorova i poda u dvorani– rekla je ravnateljica Svetličić koja je na tu dužnost stupila 1. rujna ove godine.

Škola u najlošijem stanju

Odmah je, kaže ravnateljica, uslikala kritične dijelove škole te s tim šokantnim slikama otišla u gradsku četvrt i Gradski ured za obrazovanje gdje je naišla na suradnju.

– To je vjerojatno škola u najlošijem stanju od svih 106 osnovnih škola u Zagrebu. Uređenje će stajati oko dva milijuna kuna i trebalo bi završiti 2010. godine – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje.

Komentara 5

LU
Lujo123
21:58 15.12.2009.

Koliko bi se škola i vrtića moglo popraviti i sagraditi za samo jednogodišnjih 300.000.000,00 kuna koje vuče moja crkva iz proračuna, a koliko ba bandičevih 20-tak milijuna koje troši na promidžbene laži i obmane?!!! Ehhhhej narode probudi se!!!

RA
rackizel
10:31 16.12.2009.

Oko 8.000.000 kuna koštaju lampice po središtu Zagreba. Onda kažu da nema novaca za obnovu škola. Zanimljiv je i rok završetka obnove - 2010. godina. Tko će sve profitirati na radovima obnove možda će građani vidjeti, ako izvođači pokažu račune, a novinari ih objave. 2.000.000 kuna početna cijena - licitacija traje do završetka radova u 2010. godini. tko će pamtiti tako dugo? Iskustvo sa sličnim radovima pokazuje da će već za mjesec dana cijena poskočiti za otprilike 25 %. Toliko je dopušteno povećanje cijene radova bez dodataka ugovorima.

LI
lija11
15:07 16.12.2009.

Ukinimo škole koje nisu kao prosječna saborska prostorija ili nek saborski zastupnici i VELIKI PREDJEDNIČKI KANDIDATI dođu na takav wc. Molio bi ravnateljicu da pošalje poziv svim budućim kandidatima da održe skup u takvoj dvorani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije