Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKI SPORAZUM

Pariški sporazum dobio zeleno svjetlo od Europskog parlamenta

europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.10.2016.
u 13:12

Sporazum moraju potvrditi članice Europske unije.

Europski parlament podupro je 'Pariški sporazum' za borbu protiv klimatskih promjena te je taj sporazum stupio na snagu na globalnoj razini.

Pariški sporazum poduprlo je gotovo 200 nacija prije gotovo godinu dana i on bi trebao voditi do zaokreta svjetske ekonomije od fosilnih goriva u nastojanju da se ograniči toplinskih valova, poplava, suša i porasta razine mora.  

Europski povjerenik za klimu, Miguel Arias Kantina, kazao je kako je ovo prekretnica u pretvaranju obećanja u rezove emisije stakleničkih plinova. U priopćenju je naveo kako je njihov kolektivni zadatak da se obveze pretvore u akciju na terenu, javlja Reuters.

Sporazum moraju potvrditi članice Europske unije.

>> Klimatski dogovor iz Pariza dolazi ipak prekasno

Komentara 1

I1
ing-12345
17:07 04.10.2016.

Kako je moguće da je hrvatski ministar zaštite okoliša u tehničkoj vladi dao suglasnot u ime Republike Hrvatske, bez odobrenja Hrvatskog Sabora, da EU parlament usvoji ovaj sporazum i time se posavai kao nadređeni Hrvatskom Saboru. Ovdje se radi o činu veleizdaje i DORH treba odmah podići sudsku tužbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije