Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastara

Paravinji 'oprošteno' silovanje u Srbiji

Dragan Paravinja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
26.01.2014.
u 22:00

Nepravomoćna presuda iz Šibenika zapela je na Vrhovnom sudu

Draganu Paravinji “oprošteni” su silovanje i pokušaj silovanja koje je počinio u Srbiji pa zatvorsku kaznu od četiri i pol godine, koju mu je izrekao Okružni sud u Srijemskoj Mitrovici, nikada neće izdržavati. Razlog je apsolutna zastara koja je nastupila u prosincu.

Moguće i novo suđenje

Da se to ne bi dogodilo, Ministarstvo pravosuđa Srbije tražilo je još prije više od godinu dana da Hrvatska hitno preuzme izvršenje kazne. Zahtjevu nije udovoljeno jer se, tumače u našem ministarstvu, Paravinja još uvijek privremeno nalazi u Hrvatskoj pa pravo na njega “polaže” Bosna i Hercegovina, koja ga je uhitila i izručila, do pravomoćnoga okončanja postupka za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.

– O uvjetu pod kojim je Bosna i Hercegovina predala Dragana Paravinju Republici Hrvatskoj obaviještena su i pravosudna tijela Republike Srbije – odgovara na naš upit što je dovelo do zastare glasnogovornik Ministarstva pravosuđa RH Sergej Abramov.

Kada će presuda postati pravomoćna i hoće li tada Paravinja biti vraćen u BiH, gdje zbog pokušaja silovanja u zatvor mora na dvije godine i deset mjeseci, teško je prognozirati jer nije isključeno da će mu se za Antonijino ubojstvo ponovno suditi. Naime, mjesec dan nakon što je osuđen pronađeno je nedaleko od cestovnoga odmorišta Modruš djevojčino tijelo, što u sudskom postupku predstavlja novi dokaz.

– To može biti, ali i ne mora, razlog da suđenje počne iznova – kaže Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić.

Uzoran zatvorenik

Bez obzira na odluku, ostaje činjenica da je presuda Županijskog suda u Šibeniku, kojom je Paravinja osuđen na 40 godina zatvora, već 15 mjeseci nepravomoćna.

– Neuobičajeno dugo stoji na Vrhovnom sudu – govori odvjetnik Ljubičić, koji se nada da će presuda biti uskoro donesena.

Dragan Paravinja za nju će doznati u zatvoru u Šibeniku, u kojem se nalazi od izručenja Hrvatskoj. Doznajemo da ne ulazi u sukob s drugim zatvorenicima, da nije radno angažiran, ali odbija zatvorsku hranu. U posjet mu nitko ne dolazi.

>> Dragan Paravinja: Ne znam tko je ubio novinarku Dadu

Komentara 13

Avatar tajar
tajar
22:30 26.01.2014.

"Nije radno angažiran, ali odbija zatvorsku hranu". Kakve to veze ima jedno s drugim?

E
E
22:25 26.01.2014.

"...ali odbija zatvorsku hranu..." _____________ pa šta onda, lovi kukce?

DU
Deleted user
22:47 26.01.2014.

ovaj žene može dobiti samo silovanjem...kad je ružan ko ponoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije