Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privremeno izručenje

D. Paravinja: Tragove Antonijine krvi netko mi je podmetnuo

Paravinja (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
22.07.2011.
u 09:38

Osuđeni silovatelj privremeno je izručen Hrvatskoj da bi se rasvijetlile okolnosti nestanka A. Bilić.

Dragan Paravinja porekao je danas istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku bilo kakvu umiješanost u nestanak Antonije Bilić. Za sve tragove koji su pronađeni u njegovom kamionu, odnosno vlasi i kapljice krvi za koje je vještačenjem utvrđeno za pripadaju nestaloj 17-godinjakinji tvrdio je da su mu podmetnuti. Osim za kazneno djelo teškog ubojstva Antonije Bilić, Paravinju se tereti i za dva silovanja u pokušaju, Antonije Bilić i ženske osobe s riječkog područja, koja je također porekao.

Paravinja je istražnom sucu rekao kako Antoniju Bilić uopće toga dana nije ni vidio, a kamoli povezao, te da nema nikakve veze s njezinim nestankom. Za njegovu izjavu koju je dao pred organima kaznenog progona u BiH tvrdio je da ih je izmislio pod pritiskom.

-U odnosu na oštećenu Antoniju Bilić poriče je kritičnog dana uopće prolazio kamionom cestom Split-Drniš- rekao je Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku te dodao da se istraga nastavlja. Paravinji je određen pritvor od 30 dana, a za maksimalno pritvoru istrazi može trajati 6 mjeseci. O kaznenom djelu pokušaja silovanja na području Splita Paravinja je rekao da oštećenicu s riječkog područja prije više godina jest povezao, ali da nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti.

Paravinja stigao u Hrvatsku, ispitat će ga o nestanku Antonije Bilić

Jučer nešto nakon 20 sati u Hrvatsku je preko graničnog prijelaza Strmica ušao Paravinja. Policija ga je odvezla u zatvor u Šibeniku. Neki svjedoci tvrde kako je policija Paravinju prije nego što su ga smjestili u zatvor odvela na Brkljansko jezero, piše Dnevnik.hr. Paravinja je, podsjetimo, policiji rekao kako je u to jezero bacio tijelo Antonije Bilić nakon što ju je ubio.

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak potpisao je jučer odluku o privremenom izručenju Dragana Paravinje Hrvatskoj – rekao nam je Nikola Sladojev, pomoćnik ministra Čolaka za međunarodnu pravnu pomoć.

Odluka o privremenom izručenju znači, objašnjava Sladojev, kako se Hrvatska obvezuje da će, bude li potrebno, omogućiti Paravinjino pojavljivanje pred pravosudnim tijelima u BiH. To se može dogoditi ako se ukine presuda suda u Sokolcu kojom je Paravinja zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Ako ta presuda postane pravomoćna, države će se dogovoriti gdje će izdržavati tu, ali i kaznu kojom je u Srbiji osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog silovanja.

Privremeno je izručen Hrvatskoj da bi se rasvijetlile okolnosti nestanka A. Bilić.

Antonija Bilić posljednji put viđena je 7. lipnja ujutro dok je na čikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Dragan Paravinja. Premda je nakon uhićenja priznao da je djevojku zadavio i potom bacio u jezero na rijeci Krki, opsežna potraga nije dala rezultata. Hrvatski istražitelji Paravinju su ponovno ispitali, no nije otkrio nove detalje koje bi pomogli potrazi. U međuvremenu na sudu u Sokolcu počelo mu je suđenje za pokušaj silovanja otprije devet godina, i tada Paravinja mijenja priču.

Kaže da nikoga nije ubio i poriče da je tijelo bacio u rijeku te optužuje istražitelje koji su ga ispitivali u Banjoj Luci da su prvotno priznanje iznudili batinama.

Komentara 110

VE
Velikogoričan56
10:29 24.07.2011.

U potpunosti se slazem s onima koji traze da se Paravinju pusti \" nedju ljude \", po mogucnosti ubojice i ped..., da mu malo prosvijetle pamet i osvjeze pamcenje

DU
Deleted user
23:32 22.07.2011.

Treba dobro provjeriti da nema neku \"sepsu\", pa da se izvuče do zatvorske bolnice i ne bude sposoban svjedočiti....

Avatar babas
babas
12:42 23.07.2011.

Imam osjećaj da će se Paravinja pokušati nagađati sa hrvatskim istražiteljima,naročito ako nije ubio Antoniju,a čak i ako je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije