Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suđenja

Paravinja izvodio "predstavu", njegov otac psovao novinare

paravinja (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
22.03.2012.
u 08:43

Prije tri tjedna Paravinja je otkazao svome odvjetniku Branku Baici, a nova mu je odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović

Na Županijskom sudu u Šibeniku ponovno započinje suđenje Draganu Paravinji (43) optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić.

Prije tri tjedna Paravinja je otkazao svome odvjetniku Branku Baici, a nova odvjetnica po službenoj dužnosti mu je Ankica Giljanović.

Pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Nives Nikolac prvi bi trebali svjedočiti otac i majka Antonije Bilić, Mile i Milka koji su se, uz ostale članove obitelji, pojavili na sudu. Ispred suda novinari su zatekli i oca optuženog Paravinje, no on je odbio razgovor, okrenuo se prema novinarima te opsovao rekavši da ga ostave na miru.

U uvodu rasprave Paravinja je prihvatio novu odvjetnicu po službenoj dužnosti, no istodobno ponovno započeo ''predstavu'' oko toga da mu navodno nije dozvoljen poziv telefonom te da stoga ne zna je li odvjetnika dobio po osobnom izboru. Optužio je predsjednicu Sudskog vijeća za izvrtanje njegovih riječi i rekao da nije suglasan za početak suđenja dok mu sutkinja ne odgovori na njegov prigovor na optužnicu kao i prigovor što mu se sudi u Šibeniku. Sutkinja Nives Nikolac ovaj put mu je uskratila pravo na odgodu rasprave ističući da Paravinja očito zloupotrebljava svoja prava.

Na zahtjev odvjetnika Vinka Ljubičića i zamjenice županijskog odvjetnika za mladež, sutkinja Nikolac odredila je da suđenje bude zatvoreno za javnost budući da je žrtva bila maloljetna, ali i zato da se intimnost žrtve ne iznosi u javnost.

Zastupnica Dragana Paravinje tražila je da suđenje bude otvoreno za javnost, a Paravinja je rekao da se u njegovu slučaju od javnosti mnogo toga taji, da se kriju iskazi nekih svjedoka.

Pred novinarima se pojavio Matevž Krivic koji se predstavio kao nekadašnji ustavni sudac u Sloveniji koji je pomagao Draganu Paravinji kada je svojedobno zatražio azil u Sloveniji, nakon što je osuđen zbog silovanja u Srbiji. Krivic je rekao novinarima da je Paravinja tada tvrdio da mu je postupak u Srbiji namješten, navodno jer je bio protiv režima Slobodana Miloševića.

Poslije podneva iz sudnice su počeli izlaziti ispitani svjedoci, odnosno jedan od njih koji je svjedočio o Paravinjinu pokušaju silovanja na omiškom području prije nekoliko godina. Zatim su izašli Mile i Milka Bilić, roditelji nestale Drnišanke Antonije Bilić. Nitko od svjedoka nije htio razgovarati s novinarima. Tek je sestra nestale Antonije, Ana Bilić rekla kako se osjeća prestrašno.

Odvjetnik obitelji Bilić novinarima je nakon prvog ročišta izjavio da je zadovoljan tijekom suđenja, a Paravinjina odvjetnica ponovila je kako su se protivili isključenju javnosti i to zbog, kako je rečeno, loše medijske slike o Paravinji. Glasnogovornik suda u Šibeniku Franko Ivić novinarima je potvrdio da se Paravinja izjasnio da nije kriv za ono za što ga se optužuje.

Suđenje za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke, posljednji put viđene 7. lipnja 2011. na čikolskom mostu, nastavlja se 28. ožujka.

Komentara 47

OB
-obrisani-
08:56 22.03.2012.

kako ga na fotki ovaj brko gleda....ka da bi mu presudio lično

Avatar dariodario551
dariodario551
09:09 22.03.2012.

Svjedoćiti će Antonijina Obitelj ??? Što svjedoćiti ? zar su ga oni Vidjeli kako ubija Antoniju ? Strawa, namještaljka

OB
-obrisani-
18:16 22.03.2012.

. \"zločin je zločin\", tako je . Od lošega materijala može biti SAMO; loš proizvod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije