Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud u sarajevu

Paravinji u Sarajevu potvrđena presuda za silovanje

paravinja (1)
Foto: Valentina Rupčić
1/5
22.12.2011.
u 11:21

Tužiteljica Zorica Đurđević zatražila je oštriju kaznu, a Paravinjina odvjetnica oslobađajuću presudu zbog nedostatka dokaza

Sudsko vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu potvrdilo je prvostupanjsku presudu kojom se Dragan Paravinja osuđuje na kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja na području planine Jahorine kod Sarajeva.

Blaga kazna

Prema riječima tužiteljice Zorice Đurđević, argumenti izneseni na ročištu na kojem se odlučivalo o žalbi Dragana Paravinje na nepravomoćnu presudu suda u Sokolcu ponajprije se odnose na blagost kazne koju je izrekao sud. Tužiteljstvo je tada tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobađajuću presudu. Tužiteljica Đurđević naglasila je da kazna koja je izrečena Paravinji nije bila jaka opomena okrivljenom, pa i dugima da ne čine takva djela iz razloga što je Paravinja ranije osuđivan za slična djela u Srbiji. Kazne koje su mu izrečene nisu utjecale na okrivljenog. Štoviše, on je u kratkom razdoblju napravio drugo istovjetno djelo, kazala je tužiteljica Đurđević. S druge strane, optuženi je bio nedostupan pravosudnim organima u BiH jer je pobjegao, kazala je tužiteljica Đurđević te zatražila oštriju kaznu. Osvrnula se i na žrtvu koja zbog pokušaja silovanja još uvijek ima traume, o čemu je bilo govora na glavnom pretresu na Sokolcu. Obrana Dragana Paravinje žalila se zbog pogrešno utvrđenih činjenica te dovoljnog broja dokaza.

Paravinjin novi imidž

Prema riječima odvjetnice Milane Borovčanin – Bulić, u žalbi se predlaže da drugostupanjski sud preinači prvostupanjsku presudu suda na Sokolcu te da njezina branjenika oslobodi od optužbe da je počinio kazneno djelo.

– Ponajprije zato što se tijekom prvostupanjskog postupka nije dokazalo da je moj branjenik počinio inkriminirane radnje koje mu se otužnim aktom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu stavljaju na teret – kazala je odvjetnica Bulić. Dodala je da je posjetila svog branjenika u zatvoru Kula nakon deportacije iz šibenskog zatvora. Kazala je da je Paravinja smiren, a primijetila je i njegov novi imidž, dužu kosu. Okrivljeni Dragan Paravinja doveden je u pratnji sudske policije s lisičinama na rukama. Tijekom ročišta bio je prilično smiren, a sudbenom vijeću kazao je da u cijelosti ostaje pri navodima žalbe koju je uložila njegova odvjetnica. On je također kazao da mu je u Srbiji sve namješteno jer je i sudac koji ga je osudio na kraju osuđen na osmogodišnju zatvorsku kaznu.

– Kada sam tražio azil u Sloveniji, optužbe iz Srbije tada su bile odbačene – kazao je Paravinja prilikom obraćanja sudbenom vijeću. Konačnu odluku u ovom predmetu donijet će sudbeno vijeće Okružnog suda Istočno Sarajevo u zakonskom roku od mjesec dana, a postoje naznake da bi se to moglo dogoditi i ranije. Paravinja je nakon ročišta vraćen u ekstradicijski pritvor u zatvor Kula.

Komentara 2

DE
denderi
15:04 22.12.2011.

što mučite čovjeka ako nije kriv ...

Avatar sultan46
sultan46
21:09 22.12.2011.

Nije mi jasno zasto su ova 2 maskirani?? Na citavom svijetu necete vidjeti maskirane pravosudne Policajce,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije