Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno Osuđen

Tužiteljica za Paravinju hoće skoro četiri puta veću kaznu

paravinja (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
15.07.2011.
u 13:14

Paravinja tvrdi da nije pokušao silovati pravnicu, a da nije bilo Frane Bilića, pitanje je bi li ga policija ikad uhvatila.

Dragan Paravinja nepravomoćno je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja. Presudu mu je izrekla sutkinja Osnovnog suda u Sokolcu Branka Malović.

– Mislim da je kazna odgovarajuća jer je riječ o osuđivanoj osobi, a način izvršenja bio je sličan i u sadašnjem i prijašnjim slučajevima – kazala nam je Branka Malović.

Na izrečenu presudu žalbe su najavile i tužiteljica Zorica Đurđević i braniteljica Milana Borovčanin Bulić. Prva jer je tražila desetogodišnju kaznu, druga jer je htjela uvjetnu osudu.

– Paravinja tvrdi da nije pokušao silovati S. G. Objašnjava da su se krivo shvatili i da je mislio da ona želi voditi ljubav s njim – rekla je odvjetnica te dodala da još ne zna što će točno navesti u žalbi jer čeka pismeno obrazloženje kazne.

Eh, da nije bilo Frane Bilića, umirovljenog prometnog policajca iz sela Kričke, pitanje je bi li pravosuđe BiH ikada imalo prilike suditi Paravinji za pokušaj silovanja iz 2002., zbog čega je sud u Sokolcu za njim raspisao tjeralicu još 2005. godine kad su shvatili da ga ne mogu naći na adresi Pere Kosorića u Palama.

Predstava s putovnicom

Upravo je Frane Bilić policiji “otvorio oči” usmjerivši potragu za vozačem tegljača koji je povezao Antoniju Bilić nedaleko od čikolskog mosta u Drnišu. No, uhićenje Dragana Paravinje otvorilo je cijeli niz pitanja i propusta pa je i dandanas teško reći je li on genijalni manipulator koji za nos vuče policije čak četiriju država s područja bivše Jugoslavije – slovensku, hrvatsku, bosansku i srpsku – ili su spomenute policije toliko nepovezane, da ne kažemo nesposobne te nisu u stanju razjasniti sve nedoumice oko medijski najeksponiranije ličnosti na ovim prostorima posljednjih mjeseci? Ovaj potonji zaključak nameće se sam od sebe, pogotovu nakon posljednje Paravinjine predstave s (ne)imanjem BiH državljanstva.

Iako se na koncu pokazalo da BiH državljanstvo nema te samim tim može biti izručen Hrvatskoj, nepobitna je činjenica da je imao BiH putovnicu. Koju ne bi trebao ni mogao imati ako nema državljanstvo BiH. Čudnu priču oko Paravinjinih BiH dokumenata objasnio je prije koji dan Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

Iskoristio međuprostor

– Službena obavijest MUP-a Republike Srpske je da on nema BiH državljanstvo. Kada smo ih pitali kako je onda moguće da je imao BiH putovnicu, rekli su nam da je iskoristio nekakav međuprostor u kojem za dobivanje BiH putovnice nije trebalo BiH državljanstvo – kaže Borovec.

Kada se u obzir uzme da je Paravinja obični vozač kamiona (ili se barem tako predstavlja), onda je priča o dobivanju putovnice bez državljanstva još čudnija.

Osim toga, on je s BiH putovnicom putovao po Europi, s njom je u Sloveniji po međunarodnoj tjeralici uhićen, a zatim uz jamčevinu pušten pa se javnost s pravom može pitati – tko je tu lud? Jer Paravinja sve više počinje sličiti nekom supertajnom agentu koji, zahvaljujući brojnim putovnicama različitih država, neometano Europom vozi kamion i seksualno napastuje žene.

Komentara 23

OB
-obrisani-
14:16 15.07.2011.

usamljeni cobanine, sad si se bacio na hipnozu....hehehehe....a nema ludjeg od tebe....kralj si...

OB
-obrisani-
13:35 15.07.2011.

***** \'\'\'\'*\'\'\'\' Zasto gubiti dragocijeno vrijeme energiju i novac? * * Imate strucnjake skolovane ljude POD DUBOKU HIPNOZU s njim ispricat ce vam sav svoj PUT kojim je koracao i SVE sto je napravio. Ne umarajte se vec razmisljajte razumnoo vrijeme je na vasoj strani istini nemoze nitko izbjeci

Avatar gulag
gulag
16:09 15.07.2011.

@The Lonely Shepherd Iz koje si ti ludnice ispao????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije