Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vrlo realan svijet'

Papina nova strategija: Širite vjeru Facebookom i Twitterom

papa
BigPictures/PIXSELL
24.01.2013.
u 17:40

Papa Benedikt XVI. danas je poručio da socijalne mreže vođe Katoličke crkve ne mogu ignorirati jer su one vrlo realan svijet u koji se moraju uključiti žele li širiti vjeru na sljedeće generacije.

Papa Benedikt XVI. danas je poručio da socijalne mreže kao što su Facebook i Twitter vođe Katoličke crkve ne mogu ignorirati, jer su one vrlo realan svijet u koji se moraju uključiti ako žele širiti vjeru na sljedeće generacije.

Osamdesetpetogodišnji papa, koji već šalje poruke putem Twittera na devet jezika, iskoristio je svoju godišnju poruku o društvenim komunikacijama da bi istaknuo potencijal koji socijalne mreže imaju za Crkvu, dok se bori da sačuva vjernike i privuče nove zbog religijske apatije, velike konkurencije drugih religija i skandala zbog kojih su mnogi odbacili Katoličku crkvu.

Nadbiskup Claudio Maria Celli, voditelj vatikanskog ureda za komunikacije, citirao je studiju koju su 2012. godine naručili američki biskupi, a koja je pokazala da 53 posto Amerikanaca nije svjesno da je Katolička crkva prisutna i na internetu. Dodao je da generacije rođene nakon 1982. godine mnogo više nego njihovi roditelji koriste Facebook, Twitter i YouTube kao "primaran" izvor informacija, zabave, iznošenja političkih stavova i rasprava o lokalnim temama.

– Digitalno okruženje nije paralelan ili čisto virtualan svijet, već je dio dnevnog iskustva mnogih ljudi, posebno mladih – napisao je papa u poruci. Papa ima već 2,5 milijuna "pratitelja" na Twitteru.

>>Papa: Treba se boriti protiv razlike između bogatih i siromašnih

>>Papa upozorio na raskalašeni kapitalizam i terorizam

Komentara 9

OB
-obrisani-
17:57 24.01.2013.

Vatikan nudi svoj predlog da se spreči dublja svetska ekonomska kriza – a to je predlog da se stvori jedno centralno telo, na svetskom nivou, koje bi upravljalo globalnim finansijama. Zar je moguće da nešto što se predstavlja kao hrišćanstvoo ima želju da podržava globalizam, koji je tako krvavo suprotan svemu Hristovom? Naravno, papizam je, za one koji znaju, prvi antihrišćanski globalizam u istoriji čovečanstva: od kada je rešio da uzme svetsku moć , papa je uvek bio taj koji je sve činio da se svetu nametne kao globalni vođa. Papa je, da bi očuvao svoju moć u vekovima koji su došli, uvek pratio modu: ako se čovečanstvo bavi socijalnim pitanjima, eto njega da ponudi svoju socijalnu doktrinu, samo da ostane u igri; ako je na dnevnom redu korporativna država, on je opet tu ...

A2
Alien 222
18:09 24.01.2013.

"PAPA" pa face-book je za djecu i balavce (teenegere) nije to za odrasle i ozbiljne osobe !!!

LV
leteća vjeverica
18:16 24.01.2013.

Bravo papa , pa ideja ti i nije tako loša , ovce će prije shvatiti , da boga NEMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije