Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGOJAVLJANJE

Papa zaredio za biskupa svog osobnog tajnika

papa benedikt
Reuters/Pixsell
06.01.2013.
u 11:50

Bogojavljanje je izraz Božije dobrote i njegove ljubavi prema ljudima, kazao je Papa tijekom današnje svećane mise na sv. Tri kralja.

RIM – Benedikt XVI. zaredio je danas, na blagdan Bogojavljanja, u bazilici svetog Petra četiri nova biskupa, među kojima i svog osobnog tajnika mons. Georga Gänsweina. Ostala trojica biskupa koje je zaredio Benedikt XVI. su Vincenzo Zani, tajnik Kongregacije za katoličko obrazovanje, te apostolski nunciji mons. Fortunatus Nwachukwu i mons. Nicolas Thevenin.

Bogojavljanje je izraz Božije dobrote i njegove ljubavi prema ljudima, kazao je Papa tijekom današnje svećane mise na sv. Tri kralja.

U homiliji Papa je pozvao biskupe da imitiraju sv. Tri kralja u hodu prema nepoznatom, \"ljude potaknute nemirnim traganjem za Bogom i spasenjem svijeta, koji se nisu zadovoljavali svojim osiguranim dohotkom i svojim visokim društvenim položajem. Oni su tragali za još većom stvarnošću. Bili su obrazovani i poznavali zvijezde, te su vjerojatno bili i dobro filozofski obrazovani. Ali, htjeli su doznati mnogo stvari, a prije svega one osnovne\".

Htjeli su doznati kako se postaje ljudskom osobom, a zbog toga su htjeli znati da li postoji Bog i kakav je On. Nisu htjeli samo znati već prepoznati istinu o nama, o Bogu i svijetu. Bili su istraživači Boga.

Tako i biskup, rekao je Papa, „treba biti čovijk čiji je interes okrenut prema Bogu, jer jedino na taj način će se stvarno zanimati za ljude. Biskup mora biti čovjek kojem ostali ljud leže na srcu, koga diraju događaji drugih osoba. Mora biti čovjek za druge“.

Kao i Mudraci s Istoka, tako i „biskup ne smije biti osoba koja obavlja samo svoj zanat i ne želi drugo. Ne, on mora biti zauzet Božijom zabrinutošću za ljude“, rekao je Papa i naglasio kako bisku mora biti prethodnicom, mora naznačiti ljudima put prema vjeri, nadi i ljubavi.

>>Papa upozorio na raskalašeni kapitalizam i terorizam

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Naravno
Naravno
12:01 06.01.2013.

jako dirljivo od hitlerovog omladinca

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:37 06.01.2013.

Benedikt XVI je naslijedio konzervativnog Vojtilu, a sad se ocito i dalje okruzuje konzervativcima. Jednostavno ne zele da udju u 21. stoljece.

M3
Miške 3
16:30 06.01.2013.

Nepotizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije