Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misa u bazilici

Papa upozorava na zlo unutar Crkve

papa u Portugalu
AFP
29.06.2010.
u 20:03

Papa nije izravno spomenuo pedofilske skandale koji su pogodili Crkvu, govorio je o prljavštini unutar crkvene zajednice.

VATIKAN – Najveća opasnost za Crkvu ne dolazi od vanjskih proganjanja nego od nevjernosti njezinih članova, rekao je papa Benedikt XVI. na današnjoj misi održanoj u bazilici svetog Petra u povodu današnjeg praznika svetih Petra i Pavla.

Papa je na svečanosti podijelio palij 38 nadbiskupa metropolita. Nije izravno spomenuo pedofilske skandale koji su pogodili Crkvu, nego je govorio o prljavštini unutar crkvene zajednice.

Papa je kazao da je tijekom dvije tisuće godina postojanja Crkve bilo, kako je to najavljivao i Gospodin Isus, razdoblja i mjesta proganjanja kršćana.

No bez obzira na patnje koje izazivaju ta progonstva, "ona ipak nisu najveća opasnost za Crkvu. Ona doživljava veću štetu od onoga što zagađuje vjeru i kršćanski život njezinih članova i njezinih zajednica", rekao je papa. 

Komentara 4

MA
MagicSerb
01:26 30.06.2010.

Drag mi je ovaj dekica, ali mi nije jasno što mu u očima vidim zlo???? Da li zato jer je little nazi son ili zbog nečeg drugog, stvarno nemam pojma. Činjenica je da ga se deca plaše a i ima pogled nekog zloće. Sem toga, ne sviđa mi se što nosi crvene Prada cipele u osamdeset i nekoj godini života, čime svom stadu u stvari izmeđ\' redova pokazuje da mu nije stalo do sirot\'nje, bolesnih i gubavih i svi\' oni\' koji mu kliču, već isključivo do sebe samog i malog carstva pedofila i pedera kojim vlada.

DS
dubina-sirina
01:43 30.06.2010.

Kriscanom se ne zovi sotono, ti Krista ne poznajes niti ces ga jos dugo upoznati! Sve vam je pred ocima ali ne vidite, usi imate ali ne razumjete. Kako vas nije strah propovjedati o onome sto ne poznajete. Niti ste ponovo rodjeni niti u sebi duha svetog imate.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
16:26 30.06.2010.

. ..YOYOpet \"DEMOKRŠĆANSKA\"Vatikanska CENZURA i OMA GRUU ZZEMLJOTRES U MEXICO(6.5RR). ..POSLIJE TITA-TITTO. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije