Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BDIJENJE ZA SIRIJU

Papa pozvao na mir u Siriji: Nasilje i rat vode samo u smrt

papa franjo (1)
Reuters/PIXSELL
08.09.2013.
u 08:54

Braćo i sestre, opraštanje, dijalog, pomirenje - to su riječi mira, rekao je papa Franjo

Nasilje i rat nisu nikada putovi koji vode ka miru, kazao je papa Franjo sinoć na Trgu sv. Petra gdje je organizirano bdijenje za mir u Siriji, na Srednjem istoku i u cijelome svijetu. Pred vise desetaka tisuća osoba papa Franjo je pozvao sve ljude, vjernike i one koji ne vjeruju, ljude drugih vjera i dobre volje da pogledaju u dubinu svoje savjesti i čuju kako im ona kaže da izađu iz vlastitih interesa koji okoštavaju srca i neka prevladaju indiferentnost prema drugima i otvore dijalog.

Pogledaj bol bližnjega. Misli na djecu i nemoj boli dodati novu bol. Zaustavi svoju ruku i buku oružja, pozvao je papa Franjo. Rat je uvijek poraz za čovječanstvo, naglasio je.

Svjetske vođe pozvao je da da izvuku čovječanstvo iz "spirale tuge i smrti" te upozorio da je svijet danas opasnije mjesto no ikad prije.

- Usavršili smo svoje oružje, naša savjest je zaspala, te smo izoštrili svoje ideje za samoopravdanje - rekao je Franjo.

- Kao da je to nešto normalno, i dalje sijemo razaranje, bol, smrt. Nasilje i rat vode samo u smrt. Nasilje i rat su jezik smrti - rekao je Franjo.

- Braćo i sestre, opraštanje, dijalog, pomirenje - to su riječi mira, u voljenoj Siriji, na Bliskom Istoku, u cijelom svijetu - poručio je papa i pozvao na molitvu za mir.

Bdijenju na Trgu sv. Petra prisustvovali su i predstavnici drugih religija, pa tako i Yaha Pallavicini, vođa talijanske zajednice Muslimana. Policija i Vatikan procjenjuju da se na Trgu sv. Petra okupilo oko 100.000 ljudi. Iako to službeno nije bilo dozvoljeno, više ljudi na trgu držalo je sirijske zastave i transparente s natpisom "Dalje ruke od Sirije" i "Obama, nemaš san, već noćnu moru" kojima su izrazili svoje protivljenje vojnoj intervenciji SAD-a na Siriju zbog navodne upotrebe kemijskog oružja od strane vladajućeg režima.

>> Papa pisao Putinu: Od početka su prevladavali jednostrani interesi

>> Kardinal Bozanić poziva na molitvu i post za mir u Siriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije